Havayastığı Tyson’dan Güçlü - Havayastıkları kaza anında ortalama 350 km/s’lik hızla açılıyor ve 1000 kg civarında bir kuvvet uygulayarak vücuda çarpıyor. Dünyaca ünlü boksör Mike Tyson’ın en rahat pozisyonda bile 700 kg civarında vurabildiği düşünüldüğünde, bu rakam oldukça ürkütücü.




Cisimleri sabitleyin - 64 km/s’lik hızda yapılan bir kazada aracın içinde bulunan her şey, normal ağırlığının 40 katına ulaşıyor. Bu da 200 gramlık bir kola şişesinin 8 kiloya ulaşıp başınıza çarpma ihtimalini akıllara getiriyor ki, bu durum, aracın içinde bulunan her şeyin sabitlenmesini gerektiriyor.

Hayata bağlayan üçlü - Emniyet kemeri, havayastığı ve kafalık birlikte kullanılmaması halinde hayati tehlike yaratabiliyor. Kaza anında en hayati önlemlerden biri olan havayastığının, kemerinin takılı olmadığında patlamasının, boğulma başta olmak üzere ciddi yaralanmalara yol açtığı da bir gerçek. Yine bu ikisinin de kullanımda olduğu anda kafalık takılı değil yahut yanlış ayarlanmışsa, boyun bölgesinde ciddi hasarlar oluşabiliyor.


Editör: TE Bilisim