Yazılım sektörü son yıllarda dünyada ve ülkemizde potansiyelini hızla arttıran sektörlerin başında geliyor. İleri teknoloji sektörleri içerisinde değerlendirilen yazılım sektörü, son yıllardaki hızlı gelişmesine paralel olarak yenilikçi ürün hizmetlerini iç ve dış piyasalara sunmaktadır.

Türkiye’nin öncü yazılım firmalarının başında gelen ve 25 yılı aşkın süredir kamu ve özel sektör için yazılım geliştiren Netcad’i ve yeni ürünlerini Genel Müdür Ufuk BALCI ile konuştuk.

Ufuk Bey Netcad’in kurumsal geçmişi hakkında bilgi verir misiniz?
1989 yılında %100 yerli sermaye olarak faaliyetlerine başlayan şirketimiz sermaye yapısını koruyarak başarılarla dolu bir 25 yılı geride bıraktı. Ülkemizin ihtiyaçlarını bilen yerli bir yazılım firması olarak uluslararası standartlarda yazılım çözümleri üretiyoruz. Katma değeri yüksek konular ülkemizin en önemli çıkış noktası.

Uluslararası devlerle ileri teknoloji alanında başa çıkmak yazılım gibi alanlarda mümkün olabiliyor. Netcad’in ülkemizde ve yurtdışında 20.000 lisansı ve yaklaşık 100.000 kullanıcısı bulunmaktadır. Türkiye ölçeğinde kamu kurumları, belediyeler ve özel sektörde sunulan Netcad çözümlerinin pazar payı %85’e kadar ulaşmaktadır.



ÜRÜNLERİMİZ DERS OLARAK OKUTULUYOR
Netcad ürünleri 84 üniversitede, 474 bölümde ders olarak okutulmaktadır. Her yıl 5.000’den fazla kişi ise sertifikalı ‘Netcad Kampüs Eğitim Programları’na katılmaktadır. Ülke genelinde 800 belediye, 950 kamu kurumu, 4500 özel sektör firması, 84 üniversite ile 3 kıtada 16 ülke Netcad yazılımlarını kullanmaktadır. Yazılımlarımız ülkemizdeki mevzuatlara, kanunlara, yönetmeliklere tam uyumlu ana dili Türkçe olan ürünlerdir. İş akışlarımızı, daha da önemlisi alışkanlıklarımızı bilir. Örneğin birçok belediyenin sitesinden kullandığınız e-İmar İnternetten İmar Durumu alma hizmeti Netcad ürünleri ile sağlanır.

ULUSLARARASI BİR GÜÇ OLUYORUZ
Uluslararası standartlarda Türkçe, İngilizce ve Rusça dillerinde GIS ve CAD tabanlı 30’un üzerinde masaüstü, web, mobil ve bulut ortamı uygulaması bulunan Netcad; bölgesel aktör olma amacı ile Kırgızistan, Azerbaycan, İran ağırlıklı olmak üzere çalışıyor. Türkiye’de özel sektör, belediye ve kamuda çok yaygın kullanıma sahibiz. Netcad’in İyi yaptığı, örneği olmayan işlerden biri de bu üç birim arasındaki veri transferini gerçekleştirirken ortak bir dil oluşturması.

YENİ ÜRÜNÜMÜZ NETIGMA…
NETIGMA, kodlama bilgisi gerektirmeden yazılım geliştirmeyi sağlayan web tabanlı uygulama geliştirme platformudur. Bu platform, yazılım projelerinin tasarım, geliştirme, bakım ve destek süreçlerinin büyük ölçüde alan uzmanları tarafından yürütülmesini sağlar. Projenin müşteri gereksinimlerine en yakın düzeyde ve düşük maliyetle tamamlanmasını sağlar. Netigma 25 yıllık Netcad tecrübesiyle hazırlanmış ve geliştirilen projelerde kullanılarak olgunlaştırılmıştır.



NETIGMA, çalışan bir prototipi erken aşamada müşteriye sunma olanağı sağlayarak oluşabilecek riskleri yönetmenizi sağlar. Çoğu durumda ilk prototip, sonuç ürüne çok yakın özelliklerde olur ve günler içinde hazırlanabilir. NETIGMA tasarımı, konuyu iyi bilen, sonuç ürünü kullanacak olan uzmanların geliştirme süreçlerine etkin katılımını sağlayarak, gereksinimlere en yakın ürünün oluşmasını hedeflemektedir. Kullanıcı, analist, tasarımcı ve geliştirici, test uzmanı gibi birçok paydaşın buluştuğu ortak bir platform sağlayarak değerli kaynakların etkin ve verimli kullanılmasını sağlar.

NETIGMA NEDEN GÜÇLÜ
NETIGMA, tipik bir yazılım projesinde ihtiyaç duyulan temel bileşenleri hazır sunar. Listeden seçme, sürükleyip bırakma kolaylığı ile veritabanı modelinin oluşturulmasından, ara yüzlerin hazırlanmasına kadar süreçleri gerçekleştirir. Temel dokümantasyon, test, performans değerlendirme işleri tek tıklama ile yapabilmenizi sağlar. Yaygın olarak kullanılan tüm veritabanları ile çalışabilir. Harita entegrasyonu ile konumsal verilerinizi tematik olarak harita üzerinde göstermenizi sağlar.

Bilgi kartları, sorgu, rapor gibi ara yüzleri dinamik olarak oluşturulur, kişiye özel dash boardlar hazırlayarak, Web part yeteneği ile tasarlanabilen sayfalara istenilen sorgu sonucu, istatistik rapor, grafik, pivot tablo gibi bileşenleri kullanmanızı sağlar. Süreç Yönetimi ile kurumsal süreçlerinizi çok kolay bir şekilde oluşturabilir, her türlü kaynaktan gelen veri üzerinde tanımlayabileceğiniz kuralların işletilmesi ve sonuçlara göre e-Posta, SMS gibi aksiyonlar üretebilirsiniz. Tarife yöneticisi ile hatırlamak istediğiniz önemli iş ve işlemlerinizi size tam zamanında hatırlatır. Doküman Arşiv yeteneği, kayıtlarınızla ilişkili her tip ve formatta dokümanları yetki ve versiyon yönetimi ile birlikte depolamanızı sağlar.

NET IGMA NE İSTEDİĞİNİZİ BİLİR
E-devlet servisleri (UAVT, TAKBIS, MEGSIS, MAKS) ile entegredir. Yeni ve farklı servislerle entegrasyon için hazır dinamik yapı sunar. Tek tıklama ile uygulamanızın tüm ara yüzlerini test eder, sonuçları performans kriterleri ile birlikte raporlar, böylece sorun oluşmadan gerekli iyileştirmeleri yapmanızı sağlar. Netigma, yazılım geliştiricileri kısıtlamayan, aksine destekleyen açık bir mimari ve kütüphaneler (API) sunan güçlü bir platformdur.

www.netcad.com.tr

(0312) 265 05 10 - (0216) 417 62 10