Otomobil Anahtarı Tarih Oluyor!

Volvo 2017 yılından itibaren fiziksel anahtarlara veda etmeyi planlıyor.

Otomobil Anahtarı Tarih Oluyor!
Volvo, 2017 yılından itibaren fiziksel anahtarları kullanmamayı düşünüyor. Bunun yerine "dijital anahtarları" getirmeyi planlayan ünlü otomobil markası, bunu, akıllı telefonlarla kullanılabilecek bir uygulama yoluyla sağlayacak.

2017 yılı itibariyle, akıllı telefon uygulamaları yoluyla "dijital anahtarlara" hazır araçlarını piyasaya sürmeye hazırlanan Volvo, otomobil sahiplerine, araçlarına kablosuz erişimi mümkün kılacak. Bu teknoloji sayesinde, araç sahibi otomobiline yaklaştığında motoru çalıştırıp otomatik olarak kullanıma hazır hale gelecek olan yeni Volvo otomobiller, daha bir dizi fonksiyonu bu yolla yerine getirebilecek.

Öte yandan bu teknoloji ile kullanıcı, arkadaşları veya ailesiyle bir araç kiraladığında, kiralık araç fertleri otomobili kullanabilmek için fiziksel anahtara ihtiyaç duymayacak. Araç içindekiler birbirleriyle dijital anahtarı paylaşabilecek, böylece araca erişim daha kolay olacak.

Volvo'nun dijital anahtar teknolojisinin bir demosunu Mobil Dünya Kongresi'nde gerçekleştirmesi bekleniyor. iOS ve Android tabanlı işletim sistemlerine uygun olarak hazırlanacak olan uygulamanın, şu an için Windows Phone ile adı anılmıyor.




Anahtar Kelimeler:
OtomobilVolvoAnahtar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.