Samsung bombaları patlattı!

Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung, beklendiği gibi 5 Eylül'de Berlin'de başlayacak IFA 2014 teknoloji fuarı öncesi yeni akıllı telefonu Galaxy Note 4'ü tanıttı. Ancak Samsung'un çok büyük bir sürprizi daha vardı: Galaxy Note Edge! Samsung, akıllı televizyonlardan sonra şimdi de telefonların ekranını büktü. İşte önümüzdeki günlerde çok konuşulacak o iki telefon...

Samsung bombaları patlattı!
Samsung'un Berlin'de dünyaya duyurduğu ilk akıllı telefonu Galaxy Note 4'tü. Önceki nesil telefonlara kıyasla kenarlarını çevreleyen metal şeritleriyle dikkat çeken cihaz, Galaxy Alpha ile de benzerlik gösteriyor.



Suni deri kapağıyla da öne çıkan Galaxy Note 4'ün beyaz, pembe, siyah ve açık kahve rengi olmak üzere 4 farklı rengi bulunuyor.



Her zaman olduğu gibi cihazın akıllı kalemi S Pen, Galaxy Note 4'ün en önemli unsurlarından biri... Samsung, Note 4'ün Note 3'tekine göre iki kat daha fazla basınç hassasiyetine sahip olduğunun da altını çiziyor.



Galaxy Note 3 ile aynı ekran boyutuna sahip olan (5.7 inç) Galaxy Note 4, Super AMOLED ekran teknolojisini kullanıyor. 2560x1440 piksel ekran çözünürlüğüne ulaşan cihaz 8.3 mm kalınlığında ve Galaxy Note 3 ile hemen hemen aynı. Ancak yeni Galaxy Note, önceki modele göre 2.3 mm daha uzun ve 0.6 mm daha geniş bir ekrana sahip.



Samsung Galaxy Note 4'ün yazılımında yapılan bazı değişikliker de bulunuyor. Yeni bir özellik bir uygulamanın daha küçük bir pencereye sığdırılmasını ve o pencerenin de diğer bir uygulamanın üstünde kalarak hâlâ kullanılmasını sağlıyor. Ayrıca uygulamalar ekran ikiye bölünmüş şekilde de kullanılabiliyor.

                  


16 megapiksel dahili kamerası ile oldukça yüksek çözünürlüklü görüntü çekimi yapabilen Galaxy Note 4'in ön yüzünde de 3.7 MP kamera yer alıyor.

                

32 GB dahili hafıza ile gelen ve 3 GB RAM'i ile oldukça hızlı çalışan Galaxy Note 4, microSD kart desteğine de sahip ve Android 4.4.4 KitKat işletim sistemi altında çalışıyor.

                 

Ekim ayında satışa sunulması beklenen cihazın fiyatı ise açıklanmadı.



Samsung'un bir diğer bombası ise Galaxy Note Edge'ti. Diğer tüm telefonlarından en büyük farkı ise kıvrımlı ekranı. Ekranın kavisli bölümü telefonun sağ kenarını kaplayacak şekilde kenara doğru taşıyor ve telefonun ana görüntü alanından bağımsız şekilde işliyor.



Bu kavisli ekran, kullanıcılara uygulamaları başlatacakları veya bilgi gösteriminde bulunabilecekleri özel bir alan sunuyor, üstelik bunu ekranın üstü kapakla örtülü olduğunda bile yapıyor.

         

Kavisli alan ikinci bir bildirim alanı olarak işliyor, böylelikle video izlerken bildirimleri almaya devam ediyorsunuz.

          

Cihazın teknik özelliklerine gelince... 5.7 inç'lik Galaxy Note 4'ün aksine 5.6 inç'lik daha küçük bir ekrana sahip olan Galaxy Note Edge, 2560x1440 piksel ekran çözünürlüğüne ulaşabiliyor.



Cihaz bir yandan kalp ritmi ölçebilirken, diğer yandan Galaxy S5'te olduğu gibi parmak izi koruyucuyu da üzerinde barındırıyor.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.