Samsung Onu Tamamen Kaldırıyor!

En büyük TV üreticilerinden Samsung, bir dönemin aranan özelliği 3D'nin ölüm fermanını imzaladı.

Samsung Onu Tamamen Kaldırıyor!
Birçok sinema izleyicisi için bazen bir işkenceye dönüşebilen 3D gözlükleri ev ortamında gönüllü olarak kullanan ciddi bir kitle mevcut. Siz de bu gözlükleri kullananlar arasındaysanız bu yeni gelişmeden pek de hoşlanmayabilirsiniz.

Bir zamanlar TV'lere geldiğinde büyük bir yenilik ve özellik olarak sunulan 3D, ilk yıllardaki popülaritesini giderek kaybetti. Söz konusu konsept bu düşüşün bir sonucu olarak nihayet TV donanım pazarında büyük bir darbe almış durumda. Zira pazardaki en büyük TV üreticilerinden biri olan Samsung'dan bir yetkili, verdiği demeçte 2016'da ABD'de piyasaya sürecekleri hiçbir TV modelinin 3D'yi desteklemeyeceğini açıkladı.

Bu karar doğrultusunda yeni Samsung TV'lerinde 3D Blu-ray film ya da diğer 3D içerik desteği olmayacak ve 3D gözlükler de bu yeni modellerde bir işe yaramayacak. Bu noktadaki tek istisna ise firmanın aslında 2015'te piyasaya sürmeyi planladığı UNJU7100 serisi gibi gecikmeli cihazları olacak.

Samsung yetkilisinin yaptığı açıklamaya göre bunun nedeni firmanın yeni akıllı TV işlevselliklerine daha fazla kaynak ayırmayı tercih etmesi. Teknoloji devinin bu doğrultuda yeni TV modellerini SmartThings ev otomasyon platformu gibi özelliklerle entegre etmesi de bekleniyor. Samsung ayrıca 3D desteğinin Avrupa ve Kore'deki yeni modellerde de olmayacağını duyurmuştu.




Anahtar Kelimeler:
TelevizyonSamsung3d
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.