Kullanıcıların Siri veya Home uygulaması aracılığıyla iOS cihazlarından evdeki akıllı cihazları kontrol edebileceğini yazdı. Uygulama ikonunun ise koyu sarı bir zemin üzerine kabartmalı ev olacağı belirtiliyor.

Apple Watch işletim sisteminde (Watch OS) kullanılan San Francisco yazı fontunun iOS 9 ve OS X 11'de standart font olarak yer alması bekleniyor. Apple normalde font olarak iOS ve OS X'te Helvetica Neue kullanıyor

iPad'in kullanım sürecini çok farklı bir seviyeye taşıyacak olan bu bölünmüş ekran özelliğin önümüzdeki ay düzenlenecek WWDC konferansı kapsamında tanıtabileceğini, yıl sonunda yayınlanacak iOS 9'la da aktif olarak kullanıma sunabileceğini söylüyor.

Apple içinden bir kaynaktan gelen bilgiye göre Apple Harita’nın iOS 9’la daha fazla özelliğe sahip olacağı netlik kazanmış oldu. Ulaşım sekmesinde eklenilen bu harita özelliğinin detayları ve bölgelere göre kullanım farklılığı gösterip göstermeyeceği bilinmiyor. Ancak Apple’ın uzun süredir özellikle Amerika’da özel araçları ile harita gelişimini sağlamak için veritabanı oluşturduğu biliniyordu.

iOS 9 kesinlikle yeni bir müzik uygulamasıyla gelecek. 2013’ten bu yana güncellenmeyen iTunes 11 yenilecek ve bu uygulamayla daha uyumlu ve özellikli olacak. Tüm arayüzü değişecek. Spotify ve Pandora gibi rakiplerin üstesinden gelmeye çalışması için pek çok sebebi olduğu söyleniyor

Android gibi kişiselleştirme olanağı artırılacak. iOS işletim sisteminin en büyük eksikliği olarak gösterilen "kişiselleştirme" özelliği sıkıntısı iOS 9 ile bitiyor. Bu iOS 8 ile giderilememiş, biraz makyajlanmış bir durumdu. Ancak iOS 9 bu özelliği tamamen kullanıcının kontrolüne bırakabilir. İstediğimiz gibi bir arayüz tasarlayabilir ve kullanabiliriz. Bu özelliklik Apple App Store'da artık temalar görebileceğimiz anlamında geliyor.

Siri’nin yetkileri artırılacak. iOS 9 sadece iPhone’ları bağlayan bir işletim sistemi değil. Tüm Apple platformlarında çalışıyor. iOS 9 ile Siri hangi platformda nasıl davranacağını tanımlayabilen bir altyapıya ulaşacak.

Toplu taşıma uygulaması olacak. Evet, iOS 9 metro, tren, havayolu ve karayolu gibi çoklu ulaşım ağlarına ulaşabilen bir uygulamayla gelecek. Bu uygulama bilet fiyatlarından, sefer saati değişikliklerine kadar hemen her şeyi kontrol ederek bize bildirecek. Bir noktadan bir noktaya nasıl gidilebileceği hakkında çözümler önerebilecek.

Kesinlikle iOS 8’de yaşanan hiçbir sıkıntı iOS 9’da yaşanmayacak. Mükemmel bir performansı olacak. Daha hızlı ve az RAM tercih eden bir algoritmaya sahip olacak.