Twitter Türkiye'ye Dava Açtı

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı Twitter'a terör propagandası içeren paylaşımları kaldırmadığı gerekçesiyle 150 bin TL'lik ceza kesmesinin ardından Twitter'dan yeni bir hamle geldi Twitter Türkiye'nin kararını hukuka aykırı bularak karşı dava açtı.

Twitter Türkiye'ye Dava Açtı
Dünyada bir ilk olarak ifade edilen bu dava geçtiğimiz ay açılmıştı. Davanın sebebi ise Twitter’ın terörist propaganda içeriklerini kaldırmamasıydı Ancak aradan geçen 30 günden sonra Twitter, cezayı ödemek için verilen süreyi kaçırmıştı.

Önceki gün ise Twitter’ın söz konusu cezayı ödememsi Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a soruldu Yıldırım ise konuyla ilgili şunları söyledi Yasalar çerçevesinde iş yapmalarını sağlamak ana gayemiz Yeni bir yasa getirdik, uygulanmayan mahkeme kararlarına karşılık para cezası yoluna gidildi ve Twitter’a 150 bin TL’lik ceza kesildi ve Amerika’daki merkezine gönderdik, 30 gün tebligat süresi doldu.

Bundan sonraki gelişmelere göre yasal olarak hangi adım atılacaksa o adımı atacağız Vazgeçmemiz söz konusu değil, burda ticaret yapan, hizmet veren herkes Türkiye’nin yasalarına göre iş yapmak zorundadır.

Olayın bundan sonraki sürecini ise Ankara 10 İdare Mahkemesi belirleyecek. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.