Whatsapp Kotanızı Bitirebilir

WhatsApp'ın yeni özellikleri iyi hoş ancak mobil kotanızı bitirebilir. Video ve ses paylaşımlarına yeni özellikler de eklenince uygulamanın veri tüketimi giderek artıyor. Son olarak PDF dosya gönderme özelliği de kullanmaya başlayan Whatsapp'ta kota sorunu yaşamamak için yapmanız gereken tek şey ise otomatik indirme özelliğini kapatmak!

Whatsapp Kotanızı Bitirebilir
WhatsApp’ta artık belge, lokasyon ve bağlantı paylaşımı gibi yenilikler mevcut. Bu veriler, hali hazırda var olan video ve ses paylaşımı ile birleşince ortaya yüksek bir veri kullanımı çıkıyor.

WhatsApp üzerinden ses, metin ya da görsel paylaşmanın fazla bir veri tüketimine neden olmadığını düşünebilirsiniz. Kullanım yoğunluğuna bağlı olarak bu paylaşımların mobil kotanızı tehdit ettiğini bir kere daha hatırlatmakta fayda var.

Asıl sıkıntı yaratabilecek kısım ise “otomatik medya indirme” özelliği. Bu özellik sayesinde, WhatsApp üzerinden yapılan paylaşımlar otomatik olarak mobil cihazınıza kaydediliyor. Yani, gönderilen bir PDF dosyasından, WhatsApp gruplarında paylaşılan onlarca fotoğrafa kadar her türlü içerik indiriliyor.



Otomatik medya indirme” özelliğini kapatmak kökten bir çözüm gibi görünebilir ancak bunu açık tutmak isteyen birçok kullanıcı var. Bu durumda, WhatsApp’ın gelişmiş ayarları bize yardımcı olabilir. WhatsApp üzerinden ses, fotoğraf ve belgelerin ayrı ayrı hangi durumlarda otomatik olarak indirileceğini belirleyebiliyorsunuz.

Örneğin, video için “sadece Wi-Fi ile bağlandığında otomatik indir” düzenlemesi yapılabilirken, belgeler için “Wi-Fi ve hücresel” bir arada seçilebiliyor. Böylelikle, aşırı mobil veri kullanımının önüne geçebilirsiniz. İstenmeyen faturalar ya da çabucak biten kotalar ile karşılaşmak istemiyorsanız, WhatsApp’ın “Ayarlar” bölümünde “Medyayı Otomatik İndir” kısmına göz atmayı ihmal etmeyin.



Anahtar Kelimeler:
UygulamaWhatsappPdf
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.