Whatsapp'ta sesli görüşme yapanlar dikkat!

Whatsapp'ta sesli görüşme yapan kullanıcıların göz ardı etmemesi gereken bir nokta var: O da Whatsapp'ta yapılan görüşmelerin internet kotanızı yediği gerçeği!

Whatsapp'ta sesli görüşme yapanlar dikkat!
WhatsApp, sesli arama özelliğini sonunda iPhone'a ve Android'li cihazlara açtı. Popüler sohbet yazılımı, böylece Skype, Viber ve diğerlerinin karşısında çok güçlü bir rakip haline geldi.

WhatsApp aramaları hakkında bilmeniz gerekenler
Sesli arama özelliğini kullanabilmek için öncelikle WhatsApp'ı son sürümüne güncellemeniz gerekiyor. Bunu yapmadıysanız, telefonunuzun uygulama mağazasını açarak uygulamalarınızı güncelleme işlemini başlatın.

WhatsApp'ın sesli arama özelliği, internet üzerinden çalışıyor, yani sesler, veri bağlantınız üzerinden iletiliyor. Bu yüzden WhatsApp ile yapacağınız konuşmalar, konuşma dakikalarınızdan sayılmıyor. Kısacası WhatsApp'ın sesli arama işlevi, aynı Skype ve benzeri uygulamalar gibi çalışıyor.

Ancak internete 3G ile bağlıyken yapacağınız görüşmelerin, aylık veya haftalık veri kotanızı etkileyeceğini unutmayın. WhatsApp'ın veri tüketimini telefonunuzun ilgili menüsünden izlemeniz mümkün. Aramaların ne kadar veri tükettiğini sonraki sayfamızda ele alacağız.

WhatsApp'ın sesli aramasıyla neler yapılabilir?

WhatsApp'ın sesli arama özelliğine sahipseniz, uygulamanın arayüzünde Aramalar, Sohbetler ve Kişiler olmak üzere üç sekme görüyorsunuz. İlk sekme olan Aramalar'da arama geçmişiniz görüntüleniyor.

WhatsApp, şu an sadece sesli aramalara izin veriyor, videolu görüşme yapma olanağınız bulunmuyor. WhatsApp araması yaptığınızda aynı telefonla konuşur gibi, cihazınızı kulağınıza götürerek konuşuyorsunuz. WhatsApp'ın sesli arama işlevine sahip Android'li ve iOS'lu herhangi bir kullanıcıyı aramanız mümkün.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.