Windows 10 Kullananlar Dikkat

Windows 10 artık otomatik olarak bilgisayarlara yüklenecek. Windows 10 yüklendiğinde eğer önceden kullandığınız Windows sürümüne geçmek istiyorsanız 30 gününüz var; aksi halde geri dönme şansınız kalmayacak.

Windows 10 Kullananlar Dikkat
Microsoft, Windows 10'u yayınladıktan üç ay sonra, yükseltme işini "kolaylaştırma" planlarını duyurmuştu. Ekim'de yapılan açıklamaya göre Windows 10, belirli bir noktadan sonra "İsteğe bağlı" güncelleme olarak değil, "Önerilen güncelleme" olarak sunulmaya başlanacaktı.

ZDNet'ten Mary Jo Foley'e göre Microsoft, bu değişikliği uygulamaya başladı. Bu durum, Microsoft'un blog sayfalarında bir yetkilinin yaptığı açıklamayla da doğrulandı.

GERİ DÖNMEK İÇİN 30 GÜNÜNÜZ VAR

Foley, değişikliğin, otomatik güncellemelerin etkin olduğu bilgisayarlarda Windows 10'a güncelleme işlemini otomatik olarak başlatabileceğini söylüyor. Bununla birlikte yükseltme işlemi, kullanıcının onayı alınmadan tamamlanmıyor. Windows 7 veya 8.1'den Windows 10'a yükseltip pişman olanların eski işletim sistemlerine dönmeleri için 30 günleri bulunuyor.

Microsoft, Windows 10'un 200 milyon cihazda kullanıldığını geçen ay açıklamıştı. Yazılım devi bu sayıyı birkaç senede 1 milyara yükseltmek istiyor, bu yüzden, bazen garip yöntemlerle, mümkün olduğunca çok kullanıcıyı Windows 10'a yükseltmeye çalışıyor.

 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.