Xbox One Ve PS4 Birleşiyor Mu?

Microsoft'un agresif açılımı karşısında Sony'nin cevabı merak konusu.

Xbox One Ve PS4 Birleşiyor Mu?
Microsoft'un son aylardaki "yayılmacı" politikası malumunuz. İlk olarak Windows 10 ve Xbox One'ı birbirini destekleyen birer çapraz platform olarak tanımlayıp Windows 10 üzerinden yayın yapabilme şansını sundular, hemen ardından da Quantum Break ve Forza Motorsport gibi bugüne dek sadece Xbox'a özel olarak piyasaya sunulan platformların Windows 10'a geleceğini açıkladılar.

Bu karar bazı Xbox One sahiplerinin tepkisini çekmiş olsa da Microsoft duracak gibi gözükmüyor.

Firmadan yapılan son açıklama Xbox Live'ın diğer platformlar ile beraber cross-play özelliğini destekleyecekleri yönünde. Elbette Mouse+klavye ikilisi sebebiyle yarattığı adil olmayan avantaj sebebiyle biraz dışarıda kalan PC'yi bir kenara bırakırsak, bu açıklamanın bir numaralı muhatabı en büyük rakipleri Sony ve PlayStation 4 haline geliyor.

Peki Sony bu hususta ne düşünüyor?

İlk cevaplar oldukça politik, Rocket League ve en son Street Fighter V gibi oyunlarda zaten PC ile cross-play özelliğini desteklediklerini, bunun onlar için yeni bir şey olmadığını ve oyun geliştiricileri ile beraber çalışmaya devam edeceklerini açıklamış durumdalar.

Bunun yanında SCE'nin patronu Shuhei Yoshida iki kapalı network'ü birbirine bağlamanın PC ile olduğundan biraz daha karışık bir süreç olduğunu ve dağıtımcılar ve yapımcılar ile beraber Microsoft'un ne düşündüğü hakkında çalışmaları gerektiğini belirtiyor.

Bu konu hakkında yıl içinde bazı gelişmeler bekliyoruz, bakalım nasıl neticelenecek?


Anahtar Kelimeler:
OyunMicrosoftXbox One
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.