Yılbaşı denildiğinde şüphesiz herkesin içini bir heyecan kaplar. Çünkü yeni yıl yeni umutlar da demektir aynı zamanda. Eski yılla beraber tüm sıkıntılar yerini hayallere bırakır. Şahsen yılbaşı benim için ayrı anlam ifade etmekte. Burcumun balık olması sebebiyle, duygusallığımı tetikleyen şeylerin başında bol bol ışıklarla süslenmiş romantik ülkeler gelir. Peki, hem yılbaşı, hem de romantizm denildiğinde akla neresi gelir. Benim cevabım Viyana J




Şehir baştan sona adeta yılbaşı için tüm yıl hazırlanmış hissiyatını veriyor. Özellikle  CityHall yani Belediye Binası olarak kullanılan yapı adeta masallardan fırlamışçasına etkisi altına alıyor insanı. Binanın önünde ışıklarla süslenmiş büyük bir çam ağacı, yine binanın önünde geniş bir alana kurulan alanda buz pateni yapan mutlu insanlar tabloyu muazzam şekilde tamamlıyor.

Yılbaşı bir gün ile sınırlandırılamaz tabi. Özellikle Avrupa Ülkeleri’nin çoğunda Kasım ortaları itibari ile başlanıyor kutlamalar. Tabi alışveriş de cabası. Çarşılar, pazarlar yılbaşı temalı, yöresel pek çok şeyin satın alınabileceği yerlerin başında geliyor.



Benim için yılbaşı demek ışık demek, ses demek, müzik demek…Viyana tam da bu açıdan beklentilerime cevap veriyor. Her hangi bir yerden alabileceğiniz havai fişekleri yılbaşında gayet rahat ve basit bir şekilde patlatabiliyorsunuz. Özellikle şehrin yüksek bir yerinden şehri izleme fırsatınız olursa, muhteşem bir ışık şovu ve ses cümbüşü ile yılbaşını daha da anlamlı kılabilirsiniz.



Şehrin farklı alanlarına kurulmuş konser alanları ile öğlen başlayan gösteriler, eski yıldan yeni yıla geçişe hazırlıyor ziyaretçileri. Birbirine çokta uzak olmayan konser alanlarının hemen yanlarında şarap, punch ve yemek için ön içki şeyler alıp gezmeye devam edebilirsiniz. Alternatif yemek seçeneklerini de fazla uzağa gitmeden meydan yakınlarında bulabilirsiniz.

Ölmeden önce yapılması gerekenler listesine ‘biryılbaşını Avrupa’da kutlamak’maddesini eklemenizi tavsiye ediyor ve yeni yılınızı en içten dileklerimle kutluyor, yeni gelen yılın bir önceki yılda bıraktığımız tüm kötülükleri alıp götürmesini temenni ediyorum. Dünyayı ancak ve ancak SEVGİ kurtaracak diyorum ve hepinizi kucak dolusu sevgi ile selamlıyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.