EYÜP’de bir AVM’de daha önce başlayan ‘alışveriş festivali’nin kapanış günü kapsamında bir ayakkabı mağazası 1 TL’ye ayakkabı satınca izdiham yaşandı.

Eyüp’de bulunan bir AVM(Alışveriş Merkezi)’nde 7 haziran tarihinde başlayan ‘alışveriş festivali’nin kapanış günü kapsamında bir ayakkabı mağazası, etiket fiyatı 49.59 TL’lik kadın ve erkek ayakkabılarını 1 TL’ye satışa sundu. Durum böyle olunca vatandaşlar mağazaya akın etti. Kampanya nedeniyle mağazaya gelen çok sayıda aile, kapı önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

700 AYAKKABI YARIM SAATTE TÜKENDİ

Ayakkabı mağazası kampanyanın saat 21:00’da başlayacağını duyurdu. Öncesinde ise mağazanın önünde insan kalabalığı oluştu. Kampanya saati geldiğinde mağazanın önünde biriken kalabalık, güvenlik görevlileri tarafından içeriye alındı. Kampanya kapsamında satışa sunulan toplam 700 ayakkabı yaklaşık yarım saat içerisinde tükendi. Ayakkabısı alan vatandaşlar, kapı önünde bekleyen satış görevlisine 1 TL ödeme yaparak mağazadan ayrıldı. Bu sırada mağazaya girmek isteyen vatandaşlar ile çıkmak isteyenler aynı kapıyı kullanmak zorunda kalınca izdiham yaşandı. Alışverişini bitiren kişiler mağazanın yangın çıkışını kullanarak dışarı çıktı.