Pilot olan İlhan Filiz, oğlunun psikolojik durumundan sıkıntılarına, kendisiyle görüşüp görüşmediğinden deponun parasını kimin ödediğine kadar onlarca soruya cevap verdi. Baba Filiz, polisin sorularını, "Oğlumla uzun süredir görüşmüyorum. Durumundan ben de haberdar değilim" şeklinde yanıtladı.

Aralarında tarih öğretmeni Fatma Kayıkci'nin de bulunduğu 3 kişinin öldürülmesi olayıyla ilgili aranan katil zanlısı Atalay Filiz'in babası İlhan Filiz, polis tarafından saat 15.00 sıralarında Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi.

İl dışında olduğu için bugün ifadesi alınan İlhan Filiz'e oğluyla ilgili onlarca soru soruldu. Cinayet Bürosu'nun deneyimli dedektifleri, İlhan Filiz'e, oğlunun psikolojik durumundan, kendisiyle görüşüp görüşmediklerine kadar pek çok soru yöneltti.

İlhan Filiz'in, polislerin sorularına, "Oğlumla uzun süredir görüşmüyorum. Durumundan ben de haberdar değilim" şeklinde yanıtlar verdiği öğrenildi.

İFADE YAKLAŞIK 5 SAAT SÜRDÜ

İlhan Filiz'in ifade verme işlemi yaklaşık 5 saat sürdü. Baba Filiz, Hadımköy'deki depoyla ilgili de bilgi verdi. İlhan Filiz, Ankara'ya tayini çıktığı zaman, 2012 Aralık ayında depoyu kendisinin kiraladığını, buraya oğlunun eşyaları ve kitapları ile bisikletini koyduklarını, ancak bugüne kadar gidip o eşyaları almak için fırsat bulamadıklarını söyledi.

HANGİ SORULAR YÖNELTİLDİ?

İşte, İlhan Filiz'e sorulan sorulardan bazıları:

Oğlunuzun psikolojik durumu hakkında ne biliyorsunuz?

Atalay, zor zamanlarda nerelere gider?

Samimi olduğu kişiler var mı?

Oğlunuzun bildiğiniz bir sıkıntısı var mıydı?

Oğlunuzun sizinle arası nasıldı?

Oğlunuzla en son ne zaman görüştünüz?

Hadımköy'de kiralanan deponun parasını kim ödüyordu?