Ankara Valiliği kar yağışının neden olabileceği olumsuzluklara karşın okulların 9 Ocak Cuma günü de tatil edildiğini duyurdu.Yurt genelinde bazı il ve ilçelerinden tatil haberleri geldi.Tatil kararları güncellenmektedir.

Erzincan, Nevşehir, Karabük, Bartın, ve Düzce'de kar yağışı, tipi, soğuk hava ve buzlanma nedeniyle okullar tatil edildi, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelliler ile hamile personel idari izinli sayıldı.

ERZİNCAN
Erzincan il merkezi ve 3 ilçede olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime yarın ara verildi. Alınan bilgiye göre, Erzincan il merkezi ile Kemah, Çayırlı ve Tercan ilçelerinde soğuk hava nedeniyle eğitime 9 Ocak Cuma günü ara verilmesi kararlaştırıldı. Refahiye ve İliç ilçelerinde ise yarın taşımalı eğitim yapılmayacak.

NEVŞEHİR
Nevşehir merkez ve ilçelerinde eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.
Nevşehir Valiliğinden yapılan açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle merkez ile Derinkuyu, Kozaklı, Gülşehir, Hacıbektaş, Avanos, Ürgüp ve Acıgöl ilçelerinde eğitime yarın ara verildiği belirtildi. Açıklamada, kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personelin de izinli sayılacağı kaydedildi.

KARABÜK
Karabük'te kar yağışı, buzlanma ve don nedeniyle eğitime yarın ara verildi.
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kar yağışının iki gündür etkili olduğu, yarın da artarak devam etmesinin beklendiği bildirildi. Açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda eğitim-öğretime yarın ara verildiği belirtildi. İl genelinde dünden beri eğitime ara verilmişti.

BARTIN
Bartın'da kar yağışı nedeniyle eğitim-öğretime yarın ara verildi.
İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, soğuk, yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle kent merkezindeki ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim-öğretime yarın ara verildiğini söyledi. Demir, ilçelerle ilgili kararı kaymakamlıkların vereceğini sözlerine ekledi.

DÜZCE
Düzce'de etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle yarın il genelinde eğitime bir gün daha ara verildiği bildirildi. Düzce Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışının etkisini sürdürdüğü belirtilerek, olumsuzluğa ve mağduriyete meydan vermemek amacıyla kentteki tüm okullarda eğitim öğretime 9 Ocak Cuma günü de ara verildiği kaydedildi.

Açıklamada, aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin idari izinli sayılacağı ifade edildi. Daha önce yapılan açıklamada okullarda eğitim öğretime bugün için ara verildiği bildirilmişti.