Bilal Erdoğan Yardım Kermesine Katıldı

Özel İrfan Fen ve Anadolu Lisesi Okul Aile Birliğince, Bayırbucak Türkmenlerine yardım kermesi düzenlendi Kermese İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan da katıldı.

Bilal Erdoğan Yardım Kermesine Katıldı
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı (AFAD) Fuat Oktay, Suriyelilerin şu andaki en büyük beklentilerinin para yardımları olmadığını belirterek, Ne hissettiklerini, ne yaşadıklarını bir nebze olsun hissediyor olmak, yaşadıkları zulmün zerresini paylaşıyor olmak onların en büyük beklentisi dedi.

Özel İrfan Fen ve Anadolu Lisesi Okul Aile Birliğince, Bayırbucak Türkmenleri ve İstanbul'da yaşayan bazı Suriyeli ailelere yardım etmek amacıyla düzenlenen kermesin açılışında konuşan Oktay, 2,5 milyon Suriyelinin Türkiye'de misafir edildiğini aktararak, 5 yıldır Esad'ın zulmü altında inleyen bir millet ve kim olduğu belli olmayan onlarca, yüzlerce örgüt Bir de son zamanlarda hem Esad'ın hem de Rusya'nın bombardımanı altında inleyen Bayırbucak Türkmenleri diye konuştu.

Yamadi'de bu zulümden kaçanlarla bir araya geldiklerini dile getiren Oktay, şunları kaydetti

Hepsinin bizden şu anda bekledikleri para, yardım değil Ne hissettiklerini, ne yaşadıklarını bir nebze olsun hissediyor olmak, yaşadıkları zulmün zerresini paylaşıyor olmak onların en büyük beklentisi Onun için özellikle gençlerimize ve okul aile birliğine, bu kermesin düzenlenmesine vesile olanlara yürekten teşekkürlerimi sunuyorum.

Tüm Bayırbucak Türkmenlerinin, Suriyelilerin de selamlarını iletiyorum Çünkü nereye gidersek gidelim hepsinin de milletimize, Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, Başbakanımıza, milletimize selamları, hürmetleri, şükranları var.

Bu hizmetler ümit ediyorum ki birçok ihtiyaç sahibinin yarasına ilaç olur

İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan da öğrencilere ve okul aile birliğine gerçekleştirdikleri bu faaliyet için teşekkür ederek, şöyle konuştu

Çünkü okul demek eğitim demek, sadece ders demek değil Başka insanları düşünmek, onların hayatlarına dokunmaya çalışmak, bir açın karnını doyurmak, bir evsize ev bulmak insanı insan yapan unsurlardır Çünkü çevresinden haberdar olmayan, çevresini umursamayan ve etrafındakilerin dertleriyle dertlenmeyen insan bizim değerlerimizden de kopmuş demektir Bu hizmetler ümit ediyorum ki birçok ihtiyaç sahibinin yarasına ilaç olur, derdine derman olur.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.