22 Temmuz sonrası PKK ve bağlı örgütlere yönelik operasyonlarda bin 308, DAEŞ ve El Kaide'ye yönelik operasyonlarda ise 276 şüpheli tutuklandı
Adalet Bakanı Kenan İpek Ankara Hakimevi'nde yargı muhabirleriyle bir araya geldi. İpek, Suruç katliamının yaşandığı 22 Temmuz'dan bugüne kadar PKK, KCK, YGH, YDG-H örgütüne mensup bin 308, DAEŞ ve El Kaide'ye mensup 276, DHKP-C ve diğer sol terör örgütlerine mensup 89 kişinin tutuklandığını söyledi. Süreçte toplam bin 673 tutuklama olayı gerçekleştirildiğini belirten İpek. "Yine 22 Temmuz tarihi sonrası bin 463 kişi hakkında da mahkemelerimizce adli kontrol kararı verildi" diye konuştu.

FAİL HABERLE KAÇTI
Bakan İpek Hürriyet gazetesinin Ankara saldırısıyla ilgili operasyon öncesi şüpheli listesini yayınlamasıyla ilgili soruları da yanıtladı. İpek, "Bir gazetede yayımlanan isimler sebebiyle çok önemli görülen bir fail firar etti. Dolayısıyla onunla beraber toplam 9 kişi aranıyor. Bu sorumluluk içinde basınımız da hareket etsin" diye konuştu.


TUTUKLU GAZETECİLER
(Tutuklu gazetecilerle ilgili) "Elimizdeki kayıtlara göre gazeteci olduğunu beyan eden 42 kişi ceza infaz kurumlarında bulunuyor. Bunlardan sadece 2'sinin basın kartı sahibi olduğunu biliyoruz. Bunların hiçbiri gazetecilik faaliyeti nedeniyle ceza infaz kurumlarında bulunmuyor. Suçları, terör, gasp, hırsızlık diğer suçlar. Bugün cezaevinde basın kartı olan iki kişiden Hidayet Karaca, 'örgüt kurmak ve yönetmek' iddiasıyla tutuklu, Yaşar Oflaz ise 'kaynak göstermeksizin yeniden yayım' suçundan hükümlü olduğu elimizdeki bilgilere göre anlaşılıyor."


İŞTE PKK TÜNELLERİ


"GÖRÜŞMELERİ GEREKMİYOR"
(HDP'lilerin İmralıyla görüşme talebi olup olmadığı) "Hayır olmadı. Talepleri yok. Görüşmeleri de gerekmiyor. Terör örgütü silahları bırakacak, gömecek, üzerine de beton dökecek. Onun dışında konuşacağımız bir hususun olmadığı defalarca ifade edildi. Biz aynı noktadayız."

TERÖR ÖRGÜTLERİNE GÖRE DAĞILIM
Terör suçlarından cezaevlerine konulan toplam 7 bin 469 hükümlü ve tutuklunun, 5 bin 534'ünün PKK, 366'sının KCK, 292'sinin DHKP-C, 11'inin Devrimci Karargâh Örgütü, 51'inin MLKP, 93'ünün TKP-ML TİKKO ve 243'ünün diğer sol örgütlerden olduğuna değinen Adalet Bakanı Kenan İpek, cezaevlerinde toplam 6 bin 590 sol örgüt mensubu hükümlü ve tutuklu bulunduğunu bildirdi. İpek, tutuklu ve hükümlülerin, 292'sinin Hizbullah, 90'ının El Kaide, 25'inin Sivas olayları nedeniyle, 15'inin İBDA-C, 20'sinin İslami Hareket, 12'sinin Hizbut Tahrir, 271'inin DAEŞ nedeniyle cezaevinde bulunduğuna işaret etti.