CHP Genel Merkezi önünde ateş açıldı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, bugün saat 19.15 sıralarında Bulvar yönünden gelen siyah renkli bir otomobilin, Genel Merkez’in giriş kapısı önünde önce yavaşladığını söyledi. Otomobilin arka kısmında oturan bir kişinin camı atep tabanca ile 5 el ateş açtıktan sonra aracın aksi yönde hızla uzaklaştığını kaydetti

CHP Genel Merkezi önünde ateş açıldı
"SIRADAN BİR OLAY GİBİ DE DEĞERLENDİRMEK İSTEMİYORUZ AMA SAKİNLİĞİMİZİ MUHAFAZA EDECEĞİZ"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, bugün saat 19.15 sıralarında Bulvar yönünden gelen siyah renkli bir otomobilin, Genel Merkez’in giriş kapısı önünde önce yavaşladığını söyledi. Otomobilin arka kısmında oturan bir kişinin camı atep tabanca ile 5 el ateş açtıktan sonra aracın aksi yönde hızla uzaklaştığını kaydetti. Türkiye son derece gergin günlerden geçtiğini belirten Bingöl, "Biz olayın daha geri planını öğrenmek adına emniyet mensuplarının çalışmalarının sonucunu bekleyeceğiz. Önceden açıklama yapmak istemiyorum. Ama tahrik unsuru amacı da taşıyabilir. Çünkü CHP’nin bir tarihi geçmişi var. Çalışanlarımız, gençlik örgütlerimiz var. Sıradan bir olay gibi de değerlendirmek istemiyoruz. Ama sakinliğimizi muhafaza edeceğiz" dedi.



"OLAYIN 24 SAAT İÇERİSİNDE ÇÖZÜLECEĞİ İFADE EDİLDİ"

Tekin Bingöl, "Emniyet mensuplarının yaptığı açıklamaya göre bu olayı 24 sat içerisinde çözeceklerini ifade ettiler biz de bu süreyi bekleyeceğiz. Sonrasında daha geniş bir değerlendirme yapacağız" dedi. Bingöl, "Bu tür saldırılar bizi yıldırmaz. Zerre kadar geri adım attırmaz bize. Çalışmalarımız sürdüreceğiz. Sağduyulu davranıp elimizden geleni yapacağız" dedi.



"ARKADAŞLARIMIZIN İLK İNCELEMESİNE GÖRE BİNADA HERHANGİ BİR HASAR YOK"

Bingöl, "Bize bu konuda herhangi bir ihbar gelmedi. Uyarılmadık. Normal özel güvenlik önlemlerimiz var. Nöbet tutan polis arkadaşlarımız var. Özel bir güvenlik önlemi yoktu. Bir mermi kovanı falan yok. Kuru sıkı, gerçek mermi de olabilir. Onu emniyet mensupları araştırıp çözecektir" ifadelerini kullandı.
Bingöl’ün konuşması sırasında partililer, "Baskılar bizi yıldıramaz" diye slogan attı. Olay yeri inceleme ekibi, CHP Genel Merkezi önünde çalışmalarına devam ediyor.

Başbakan'dan Kılıçdaroğlu'na geçmiş olsun telefonu
Başbakan'dan Kılıçdaroğlu'na geçmiş olsun telefonu
VALİLİK'TEN AÇIKLAMA GELDİ

Ankara Valiliğinden, CHP Genel Merkezinin bulunduğu caddede havaya ateş açılmasının ardından, olayın faili veya faillerinin tespit edilmesi için incelemelerin titizlikle yürütüldüğü bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 19.15 civarında CHP Genel Merkezinin bulunduğu Anadolu Bulvarı'ndan geçen araçtan 4 el ateş açıldığı ihbarı alındığı, bunun üzerine ilgili ekiplerin olay yerine yönlendirildiği belirtildi.

Açıklamada, "Ekiplerimiz tarafından araç ve fail veya failleri tespit etmek için incelemeler titizlikle yürütülmektedir" ifadesine yer verildi.

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK: CHP GENEL MERKEZİ ÖNÜNDE ATEŞ AÇILMASINI KINIYORUZ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, siyah renkli bir aracın CHP Genel Merkezi önünden geçerken 5 el ateş etmesine ilişkin açıklama yaptı.

Sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Çelik, parti merkezi önünde ateş açılmasını kınayarak faillerin en kısa zamanda yakalanması dileğinde bulundu. Çelik'in konuya ilişkin açıklaması, şöyle: "CHP Genel Merkezi önünde ateş açılmasını kınıyoruz. CHP'ye geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bütün partilerin güvenliği, demokrasinin güvenliğidir. Faillerin en kısa zamanda yakalanmasını diliyoruz." 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.