Başbakan Davutoğlu, emeklilere müjde verdi. Bankalarla görüştüklerini söyleyen Davutoğlu, "Yıllık 300 TL promosyon için anlaşmak üzereyiz" dedi
Başbakan Ahmet Davutoğlu, emeklilere 'promosyon' müjdesi verdi. Türkiye Emekliler Derneği Genel Kurulu'na katılan Davutoğlu, "Emeklilere maaş konusunda aracılık eden bankalarla anlaşma yapıyoruz. Emekliler yılda en az 300 TL promosyon almaya başlayacak" dedi. Davutoğlu, bütün bankalarla bu görüşmeleri sürdüreceklerini belirterek, "Hepsinden bu katkının alınması için çaba sarf edilecek" diye konuştu.

10.9 MİLYON KİŞİ VAR
Davutoğlu'nun müjde verdiği promosyon konusu 10.9 milyon emekliyi ilgilendiriyor. Bankalar, maaş ödemesini yaptıkları kamu personeli için kurum ve kuruluşlara belli oranlarda ödeme yapıyor. Tutar, kurumlarla bankalar arasındaki anlaşmalarla belirlense de; genel olarak anlaşılan dönem için (1-3 yıl) brüt maaşın yüzde 60'ı ödeniyor. Emekliler de memurlar kadar promosyon almak istiyor.

HDP'NİN SANDIK TERÖRÜ

240 TL TAKSİTLE EV

Toplantıda Bağ-Kur dışında kalan emekli çalışanlardan yüzde 10'luk kesintiyi kaldıracaklarını da hatırlatan Davutoğlu, TOKİ'nin ayda 240 lira taksitle emeklilere konut yapacağını da vurguladı. Davutoğlu, emeklilere anlamlı bir teklifte bulunarak, sözlerini şöyle tamamladı: "Sizlerle gençleri buluşturalım, onlara hayat dersi verin, onlara eski Türkiye'nin nasıl olduğunu, nelerin değiştiğini anlatın."

ERDOĞAN PUTİN İLE GÖRÜŞTÜ!

TAŞERON İŞÇİLERE MÜJDE

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz da AHaber'de tartışılan taşeron işçilere kadro konusunda açıklamalarda bulundu. Yılmaz, "İkincil düzenlemeleri Maliye ve Çalışma Bakanlıklarımız işbirliği içerisinde yapıyor. İnşallah bu yıl içerisinde tamamlanacak ve uygulamaya da başlamış olacağız. Birçok taşeron işçimize kamuda istihdam edilme imkanı doğmuş olacak" dedi. Yılmaz, asgari ücret ile ilgili görüşmelerin aralık ayında Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda yapılacağını söyledi.