Hangi emekli ne kadar zam alacak?

Resmi Gazete'de yayımlanan uygulamaya göre hangi emekli ne kadar zam alacak?

Hangi emekli ne kadar zam alacak?
SSK ve Bağ-Kur emeklilerine temmuz ayındaki enflasyon farkının maaşlarına yansıtılmasının ardından seyyanen zam yapılacak. 1000 liranın altında alan tüm emeklilerin maaşlarına 100 lira artış gelecek.

2015 Temmuz ayında SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ilk altı aylık dönemde gerçekleşen enflasyon (TÜFE) oranı kadar artış yapılacak. Bu artıştan sonra da ilave olarak SSK ve Bağ-Kur emeklilerinden 1.000 TL’nin altında aylık ödenen her dosyaya 100 TL seyyanen zam yapılmasına ilişkin düzenleme yapıldı.

Yine dosya bazında 1.000 TL ila 1.100 TL arasında ödenen aylıklara da 1.000 TL’nin üstündeki aylıkları 1.100 TL’ye tamamlayacak şekilde seyyanen zam yapılacaktır. Bu artıştan yaklaşık 5 milyon emekli yararlanacaktır. Ancak zamdan sadece SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin yararlanması memur emeklilerini üzecektir.

Mesela 999 TL aylık alan bir emekli 1000 TL nin altında aylık aldığı için 100 TL zamla birlikte 1099 TL aylık almaya başlayacaktır.
Yine 1001 TL aylık alan bir emeklinin aylığı da yine kanuna göre 1100 TL ye çıkarılacağı için bu kimseye de 99 TL seyyanen zam verilecektir. Bu düzenleme 1000 TL nin çok az altında olup da 100 TL zammı alan kimselerin bu sefer de 1000-1100 TL bandında aylık alanların önüne geçilmesini önlemek için yapılmıştır.

Geçmişte Bağ-Kur sigortalılarına yapılan seyyanen zamda basamak sırasına göre zam yapılmış ve bir alt basamaktaki üst basamak tan daha yüksek aylık almaya başlamıştır. Bu konu da çok yakınmalar olmuş prim külfet- mükafat dengesini zedelemişti. SGK yetkilileri bu duruma tekrar düşülmemesi için çok yerinde bir düzenleme yapmışlar.
Anahtar Kelimeler:
Resmi GazeteZamBağ-Kur
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.