İHH’dan Gazze’ye büyük ilaç yardımı

İHH İnsani Yardım Vakfı, abluka altındayken Gazze halkı için başlattığı “Gazze’ye İlaç Ol” kampanyası kapsamında Gazze’ye 250 bin Euro’luk ilaç yardımı yaptı.

İHH’dan Gazze’ye büyük ilaç yardımı
 Abluka ve İsrail saldırıları karşısında çaresiz kalan Gazze ilaç bekliyor. İsrail ambargosuna bağlı olarak, Gazze'de ihtiyaç duyulan ilaçların yüzde 65'ine ulaşılamıyor. Hastanelerde tedavi gören yaşlı ve çocuklar gerekli ilaç bulunamadığı için ölümle burun buruna.

Ablukanın başladığı 2007 yılından beri Gazze’ye insani yardım gerçekleştiren İHH’nın Gazze’de devam eden tüm kalıcı projeleri, 2013'ten itibaren Mısır'daki krizin patlak verip kapıların kapanmasıyla malzemeler tedarik edilemeyince durdu.

Abluka nedeniyle Gazze’de ilaç sıkıntısı had safhaya ulaşınca İHH, 2013 yılı sonunda “Gazze’ye İlaç Ol” adıyla bir kampanya başlattı.

İHH’nın abluka nedeniyle başlattığı bu ilaç kampanyası, son saldırılarla birlikte halkın yoğun desteği ile devam ediyor. Saldırılardan sonra gelen bağışlarla toplanan 250 bin Euro, Gazze’de ilaç alınması için Şifa Hastanesi yetkililerine gönderildi.



BÜLENT YILDIRIM GAZZE HALKINA SESLENDİ

İşgalci İsrail’e ve mazlum Gazze halkına seslenen İHH Başkanı Bülent Yıldırım, “Buradan Gazze halkına sesleniyorum: Dünyanın üçte ikisinin gönlü sizinle beraber. Dünyada birçok İsrailli bu Siyonistlere karşı harekete geçiyor. Hiç merak etmeyin, inşallah bu yardımlar size ulaşacak. Binlerce insan ve STK’yı harekete geçireceğiz. Filistin halkına hayranım. Onlar tüm insanlığın onurunu, Mescid-i Aksa’yı koruyor. Birlik olun. Aranıza fitne sokmaya çalışanlara izin vermeyin” dedi.




NASIL YARDIM EDEBİLİRSİNİZ?

İHH İnsani Yardım Vakfı ile Filistin Öğrenci Platformu işbirliğinde düzenlenen "Gazze'ye İlaç Ol" yardım kampanyasına, vakfın banka hesapları ve kurumsal ekranı aracılığıyla online bağış yapılabilecek. Vatandaşlar ayrıca cep telefonlarından "GAZZE ILAC" yazıp 3072'ye göndererek 5 lira bağışta bulunabilecek"


ONLİNE BAĞIŞ İÇİN TIKLAYIN
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.