Dünyanın 44 ülkesindeki müşterilerine diş çekme, mastar ile diş tolerans kontrolü takım ve iş parçası tutucu sistemleri ve frezeleme konusunda 88 yıldır ileri teknoloji ürünleri ile hizmet verenEMUGE FRANKEN markası da şirket verimliliği ve sürdürülebilir başarının, şirket içi eğitimlerle desteklenen, iyi iletişim ve etkin işbirliği ile hareket eden ekiplerce sağlandığına inanıyor. Şirket bu anlamda yıldız ekipler yaratmak amacıyla çalışanlarının gelişimini, yaklaşık 1 yıldırbccTurkey tarafından tasarlanan özel eğitim programları ile destekliyor.

Uyguladığı bilimsel değerlendirme testleri ve yürüttüğü gelişim programları ile kurumların ve takımların sürdürülebilir verimliliklerine katkıda bulunan bccTurkey’nin,eğitim programları arasında yer alan “Mutfaktaki Takım Çalışması”,ekip üyelerineeğlence ve lezzet eşliğinde sağladığı farkındalıkla, şirketler için “keyifle gelen gelişim” fırsatı sunuyor.



Mutfaktaki Halimiz, İşyerindeki Tutum ve Davranışlarımızın Aynası

bccTurkey tarafından tasarlananiki günlük çalışmanın ilk gününde, ekipler önceden belirlenmiş menünün hazırlanması için çalışırken, bccTurkeydanışmanları ekip üyelerinin çalışma süresince gösterdikleri davranış dinamiklerini gözlemliyor. Keyifle yenen yemekle birlikte, ekip üyelerinin her birinin farklı durumlar içerisinde gösterdikleri tutum ve davranış kalıpları da çözümlenmiş oluyor. Atölye çalışmasının ikinci gününde ekipler, bccTurkeydanışmanlarının gözlemleri ile tasarlanan sınıf içi eğitim programına katılıyor. Eğitimlerin yapıtaşını SwinburneÜniversitesi ve GenosInt.İşbirliği ile oluşturulan “Duygusal Zeka”yetkinlikleri ve bu yetkinliklerinin işyerineyansımalarını içeren analizler oluşturuyor.


bccTurkeyKurucu Ortakları Banu Koç Çakan ve Cem Atat,yürüttükleri takım çalışmaları ile ilgili olarak, “Yapılan araştırmalara göre,bireyler bulundukları ortamdan bağımsız olarakçoğu zaman, aynı düşünce ve davranış yapısına uygun olarak hareket ediyor. Tasarladığımız ‘sıra dışı takım’ çalışmalarımız ile katılımcıların farklı ortamlarda iç dinamiklerini gözlemliyoruz; bu ortamlarda aldıkları tutumlarınişyerindeki tutumlarından farklı olmadığını anlatıyor ve kendilerine dair farkındalık geliştirmelerini sağlıyoruz. Sıra dışı takım çalışmalarımız, ekipler için eğlenerek motivasyonu artırmanın ötesinde, gelişim için önemli bir fırsat olma niteliğini taşıyor. Çalışmalarımızın birinci gününde ekiplerle yelken, yemek ya da off-road yaparak, ekip üyelerinin davranış dinamiklerini gözlemliyoruz. İkinci gün ise belirlenen ihtiyaçlara yönelik tasarlanmış eğitim programlarımızla ekip üyelerinin iş/özel yaşamlarında iyileştirme sağlıyoruz” dedi.



Eğlenerek Öğrenmenin Tadı Bir Başka

EMUGE FRANKEN Türkiye Genel Müdürü Atilla Sinan Saygıneriseekipleri için tasarlanan “Mutfaktaki Takım Çalışması” programına yönelik yaptığı açıklamada, “Oldukça stresli ve yoğun emek gerektiren bir iş yapıyoruz. Zaman, bizim için çok önemli bir değer. Çalışma sonrasında ekip arkadaşlarımızdan aldığımız geridönüş şimdiye kadar hiç karşılaşmadığımız kadar iyiydi. Bu atölye çalışmasının ekip arkadaşlarımızın, eğlenerek gelişimlerine katkı sağladığını görmek bizler için memnuniyet verici” ifadelerine yer verdi.