Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü uzmanları yarın ve hafta sonu yurt genelinde hava durumunu hurriyet.com.tr'ye değerlendirdi, vatandaşları uyardı: Yola çıkacaklar dikkat, buzlanma ve don var.

Uzmanlar, Türkiye üzerinde etkili olan hafif yağışların özellikle Güney ve Doğu bölgelerinde yer yer devam edeceğini belirtti. Önümüzdeki 1 hafta boyunca yeni bir yağışlı hava dalgası beklenmediği açıklandı.

YOLA ÇIKACAKLAR DİKKAT
Yurdun İç ve Doğu bölgelerinde -İç Ege, İç Anadolu, Doğu Anadolu- gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı meydana geleceğinden özellikle sürücülerin dikkatli ve tedbirli olması istendi. Sivas, Yozgat, Erzincan, Kayseri ve çevre illerinde yola çıkan sürücüler buzlanma ve dona karşı uyarıldı.

ÇİFTÇİLER DONA DAĞCILAR ÇIĞA DİKKAT!
Zirai faaliyetlerin devam ettiği kıyı bölgelerinden Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında hafif, kıyıya bakan iç kesimlerde 13 Şubat Cuma ve 14 Şubat Cumartesi sabah saatlerine kadar orta kuvvette don riski bulunuyor. Uzmanlar, tarımsal faaliyetle olan vatandaşların dona karşı tedbirli olmalarını istedi.

Özellikle Doğu Anadolu Bölgesi ile Akdeniz Bölgesinde Torosların dik yamaçlarında yüksek kar örtüsüne dikkat çeken uzmanlar, çığ tehlikesine karşı da uyardılar.

ÜÇ BÜYÜK İLDE HAVALAR NASIL OLACAK?
Devlet Meteoroloji Genel Müdürlüğü uzmanlarının, üç büyük ile ilişkin 3 günlük hava tahminleri ise şöyle: İstanbul'da bugün karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde kar şeklinde devam eden yağışlar, yarın il genelinde hafif yağmur şeklinde olacak.

İSTANBUL'DA SICAKLIK 8 DERECEYE ÇIKACAK
14 Şubat Cumartesi günü İstanbul'da hava çok bulutlu ve kısa süreli hafif yağmurlu iken Pazar günü çok bulutlu ancak yağışsız olacak. Gündüz hava sıcaklıkları hafta sonunda 8 dereceye kadar çıkacak. Gece en düşük sıcaklık ise 3 derece civarında olacak.

BAŞKENT BULUTLU
Ankara'da yarın yağış beklenmezken, hava çok bulutlu olacak. Cumartesi günü yine çok bulutlu, kısa süreli hafif kar serpintisi olurken; Pazar günü çok bulutlu bir hava olacak.
Sıcaklıklar mevsim normallerinin altında seyretmeye devam edecek. Sıcaklıklar gündüzleri 2 ila 4 derece; geceleri eksi 5 ve altında olacak.

İZMİR 10-12 DERECE
İzmir'de önümüzdeki 3 gün yağış beklenmezken, hava genellikle parçalı ve çok bulutlu olacak. Gece en düşük sıcaklıklar 4 derece, gündüz ise 10-12 civarında olacak.