Edinilen bilgilere göre Nijerya'nın Lagos kentine görev uçuşu için giden THY kabin amiri Selda Durmaz,İstanbul'a dönüşte birkaç gün sonra yüksek ateş şikayetiyle bir hastaneye gitti. Arkadaşlarının iddiasına göre ilk gittiği hastanede Afrika'dan geldiğini de belirten Selda Durmaz'a iki defa grip teşhisi konularak evine gönderildi. Grip ilaçları verilen fakat yüksek ateşi düşmeyen Selda Durmaz bunun üzerine THY sağlık birimine başvurdu. Genç kabin amirinin daha sonra yapılan kontrollerde sıtma hastalığına yakalandığı ve virüsün vücuduna yayıldığı ortaya çıktı.

SÜREKLİ KANI DEĞİŞTİ
Rahatsızlığı artan ve İstanbul'da özel bir hastanede tedavi altına alınan, sürekli kanı değişen Durmaz için ailesi dışında arkadaşları da kan bulmak için seferber oldu. Yoğun bakımda tedavi gören ve hayati tehlikesi devam eden Selda Durmaz için arkadaşları sosyal medya aracılığıyla da kan ihtiyacı için seferber olurken Durmaz tüm çabalara rağmen saat 01:30 sıralarında yaşamını yitirdi. THY kabin amiri Selda Durmaz'ın yaşamını yitirdiği haberini alan şirket çalışanları da yasa boğdu. Acı haberi alan Durmaz'ın yakınları ve meslektaşları hastaneye akın etti. Kabin amiri Selda Durmaz'ın cenazesi hastaneden alınarak cenaze aracıyla memleketi Bartın'a götürülmek üzere yola çıkarıldı.

ARKADAŞLARI TEPKİLİ
Türk Hava Yolları kabin amiri Selda Durmaz'ın sıtmadan dolayı hayata veda etmesi nedeniyle gözyaşlarına boğulan arkadaşları da duruma tepki gösterdi. Durmaz'ın arkadaşlarının iddiasına göre, "Selda evine döndükten sonra rahatsızlanıp doktora gidiyor.Afrika'dan geldiğini belirtmesine rağmen grip olduğu söyleniyor. Daha sonra başka bir yere daha gidip kan testi yaptırdığında sıtma olduğunu öğreniyor. Çok acı oldu.Bu sene evlenecekti" diyerek tepkilerini dile getirdiler.THY uçuş ekipleri, hastalık riski taşıyan ülkelere seyahatlerde uçuş öncesi gideceği ülkeye göre yaptırılması gereken aşıları yaptırarak uçuş gerçekleştiriyor.Yine uçuş ekiplerine güncel seyahat sağlığı ile ilgili bilgiler paylaşılıyor.