Yarın bazı illerde okullar tatil!

Ankara ve İstanbul'da bugün okullar tatil. Yarın 9 Ocak 2015 cuma günü okullar tatil mi sorusunun yanıtı Eskişehir, Samsun, Kastamonu ilinden geldi.

Yarın bazı illerde okullar tatil!
Yarın 9 Ocak 2015 cuma günü okullar tatil mi? Ankara ve İstanbul bugün okulları tatil etti yarın için ilk tatil kararı Bolu, Eskişehir, Samsun, Kastamonu, Nevşehir, Malatya, Şırnak, Uşak , Bayburt ve Bitlis'ten geldi. Balıkesir , Gümüşhane, Bursa , Afyonkarahisar, Bartın, Nevşehir, Niğde, Düzce, Karaman, Baybut, Zonguldak, Bilecek, Çorum, Sivas , Kocaeli, Sakarya, Trabzon, Çankırı, Rize, Kayseri, Tunceli, Muş, Hakkari, Tokat, Kars, Malatya, Ordu ve Bitlis illerinde bugün de okullar tatil. Eğitim 9 Ocak 2015 cuma günü tatil kararı alan illerde 12 Ocak pazartesi günü başlayacak. İşte cuma günü okulların tatil olduğu illerin listesi.

Ankara İstanbul ve Bursa başta olmak üzere birçok ilde okullar bugün tatil edildi. Meteorolojinin bugün için yoğun kar yağışı uyarısı verdiği illerden yeni tatil kararları gelmeye başladı. Kar yağışı ve don yaratan soğuklar sebebiyle kar tatili uzamaya başladı.

9 OCAK CUMA GÜNÜ TATİL KARARI ALAN İLLER

BOLU CUMA GÜNÜ TATİL
Bolu'da kar yağışı nedeniyle okullarda eğitime yarın ara verildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, il genelinde hafta başından beri süren olumsuz hava koşulları yüzünden il genelinde ilk ve orta dereceli okulların yarın tatil edildiği bildirildi.

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de yarın idari izinli sayılacağı kaydedildi.

ESKİŞEHİR 2 GÜN TATİL
Eskişehir'de etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle il genelinde eğitime iki gün ara verildi. Valilikten yapılan açıklamada, bölgede görülen olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde tedbir amaçlı olarak, eğitime 8-9 Ocak'ta iki gün süreyle ara verildiği bildirildi.

Bu doğrultuda Başbakanlığın ilgili genelgesi gereği, okulların tatil edildiği ilçelerde bulunan kamu görevlisi engellilerin de ayrıca bir talimat ve talebe gerek kalmadan belirlenen sürede idari izinli sayılacağı belirtildi.

KASTAMONU YARIN OKULLAR TATİL
Kastamonu'nun Araç, Doğanyurt, İhsangazi ve Azdavay ilçelerinde, eğitime iki gün ara verildi. Bu ilçelerde bugün ve 9 Ocak cuma günü okullar tatil.

Araç, Doğanyurt, İhsangazi ve Azdavay'daki tüm okullar, Cide, Tosya ve İnebolu'daki taşımalı eğitim verilen okullar ile Küre'deki Yatılı Bölge Ortaokulu, bugün ve cuma günü tatil edildi.

Abana ve Ağlı'daki tüm okullar ile Daday ve Pınarbaşı ilçelerindeki taşımalı eğitim verilen okullarda yarın eğitime ara verildi.
SAMSUN KAR TATİLİ 2 GÜN OLDU
Samsun'da kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı ilçelerde eğitime iki gün ara verileceği bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Kavak ilçesinde taşımalı eğitim yapılan okullar, 19 Mayıs ilçesinde Esentepe, Kuşkayası, Kösedik, Karagöl taşıma merkezli ilkokul ve ortaokullar, Düzköy birleştirilmiş sınıflı okul ile adı geçen mahallelerden taşımalı eğitimle ilçe merkezine gelen ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için bugün ve 9 ocak 2015 cuma günü eğitime ara verilecek. Havza, Ladik, Salıpazarı ve Asarcık ilçelerindeki tüm okullarda da iki gün eğitim öğretim yapılmayacak.

Açıklamada, Alaçam, Ayvacık, Bafra, Canik, Tekkeköy, Terme, Vezirköprü ve Yakakent ilçeleri ile Çarşamba ilçesinin Gülören İlk-Ortaokulu, Kabaceviz İlk-Ortaokulu, Gökçeçakmak İlk-Ortaokulu, Ağcagüney İlk-Ortaokulu, Ağcagüney ÇPL ile Değincek, Eğridere, Eğridere Kilisekıran, Eğridere Ortamahalle, Karakaya, Karakaya Karakuz, Köroğlu, Köroğlu Damat ilkokullarında, Atakum ilçesinde de taşımalı eğitim yapan okullar ile Özören, Meyvalı, Yeşiltepe, Sarayköy ilkokullarında eğitime bugün ara verileceği kaydedildi.

ISPARTA 9 OCAK TATİL
Isparta'da olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime iki gün ara verildi.

Daha önce Yalvaç, Gelendost ve Atabey ilçeleri için açıklanan tatil kararı, yoğun kar yağışının devam etmesi üzerine genişletildi. Buna göre, Isparta kent merkezi ile tüm ilçelerde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 8-9 Ocak 2015 tarihlerinde ara verildi.

MALATYA TATİL KARARI 2 GÜN
Malatya'da elverişsiz hava koşulları nedeniyle eğitime 2 gün ara verildi. Malatya Valiliğinden yapılan açıklamada, akşam saatlerinde başlayan ve etkisi artarak devam eden kar yağışı dolayısıyla kent merkezi ve ilçelerdeki anaokulları, ilkokullar, ortaokullar ve liselerin bugün ve 9 Ocak cuma günü tatil edildiği bildirildi.

Bu arada, kar yağışı dolayısıyla il genelindeki kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağını kaydedildi.

UŞAK KAR TATİLİ KARARI
Uşak'ta olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar bugün ve 9 Ocak cuma günü okullar tatil edildi.

Uşak Valiliğinden yapılan açıklamada, hava şartları, yağış durumu, sıcaklık değerleri ve en son meteorolojik veriler ışığında il genelinde etkili olması beklenen aşırı soğuklar nedeniyle 8-9 Ocak'ta Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tüm eğitim kurumları, özel rehabilitasyon merkezleri, dershaneler, etüt merkezleri ile diğer kreş ve okul öncesi eğitim kurumlarının tatil edildiği bildirildi.

Açıklamada ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan hamile, engelli, diyaliz hastaları, kanser hastaları, kalp ve böbrek yetmezliği gibi kronik ağır hastalığı olan personelin de iki gün süreyle idari izinli sayılacağı belirtildi.

ÇORUM 9 OCAK TAŞIMALI EĞİTİM İÇİN TATİL
Çorum'da, kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler için eğitime iki gün ara verildiği bildirildi.

Çorum Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde Milli Eğitim Müdürlüklerince taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler için eğitime 8-9 Ocak 2015 tarihlerinde ara verilmesinin kararlaştırıldığı belirtildi.

ŞIRNAK 2 GÜN KAR TATİLİ
Şırnak'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle kent merkezi ve bağlı köylerde okullar 2 gün tatil edildi. Şırnak Valiliğinden yapılan açıklamada, kentte bugün etkili olan ve yarın da sürmesi beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle kent merkezi ve bağlı köylerdeki tüm eğitim kurumlarının 8-9 Ocak tarihlerinde tatil edildiği belirtildi.

Ayrıca, yoğun kar yağışı nedeniyle, Şırnak merkez, bağlı belde ve köylerde, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli hamile ve engelli personelin, iki gün idari izinli sayılmalarının uygun görüldüğü ifade edildi.

TUNCELİ CUMA GÜNÜ DE TATİL İLAN ETTİ
Tunceli'nin Pülümür ve Hozat ilçelerinde 1, Nazımiye ilçesinde 2 gün eğitime ara verildi. Pülümür Kaymakamı Mekan Çeviren, yaptığı açıklamada, kar kalınlığının ilçe merkezinde 1, yüksek kesimlerde ise 2 metreye ulaştığını söyledi.

İlçede kar yağışının yaşamı olumsuz etkilediğini belirten Çeviren, "Kar yağışı nedeniyle ilçemizde eğitime bir gün daha ara verilmesi kararı alındı ayrıca ilçemiz sınırları içerisinde bulunan Cankurtaran mevkisinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle tır ve kamyonların geçişine izin verilmiyor. Küçük araçların geçişine de zincirli şekilde izin veriliyor" diye konuştu.

Hozat'ta 1, Nazımiye'de ise 2 gün eğitime ara verildiği öğrenildi.

NEVŞEHİR YARIN OKULLAR TATİL EDİLDİ
Nevşehir'in Derinkuyu ilçesinde 8 Ocak perşembe günün yanı sıra yarın 9 Ocak cuma günü de tatil edildi. Derinkuyu ilçesinde okullar pazartesi günü açıklacak.

BAYBURT 8 OCAK VE 9 OCAK TATİL
Bayburt'ta kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ve cuma günü de ara verilecek. Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle dün öğleden sonra il merkezi ile Demirözü ve Aydıntepe ilçelerindeki tüm okulların 1,5 gün süreyle tatil edildiği belirtildi. Kar yağışının yoğun olarak devam etmesi sebebiyle okullarda eğitime yarın ve cuma günü da ara verildiği ifade edilen açıklamada, eğitimin 12 Ocak Pazartesi günü yeniden başlayacağı bildirildi.

BİTLİS 2 GÜN OKULLAR TATİL
Bitlis'in Hizan ilçesinde, kar yağışı ve hava koşulları nedeniyle eğitime 2 gün ara verildi

Hizan Kaymakamlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, kent merkezinde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle, yatılı okullar hariç ilçe merkezi ve bağlı köylerde Perşembe ve 9 ocak Cuma günü eğitime ara verildiği bildirildi.

Ayrıca, kamu ve kurumlarda çalışan hamile ve engellilerin 2 gün süreyle idari izinli sayılacağının kararlaştırıldığı belirtildi.

ADANA 1 İLÇEDE 9 OCAK CUMA GÜNÜ TATİL
Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde elverişsiz hava koşulları nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 2 gün ara verildi. Tufanbeyli ilçesinde okullar 9 Ocak cuma günü de tatil olduğu için eğitim pazartesi günü başlayacak.

8 OCAK PERŞEMBE GÜNÜ OKULLARIN TATİL OLDUĞU İLLER

SİVAS 8 OCAK KAR TATİLİ KARARI
Sivas'ta olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime vkar-tatili-ve-hava-durumu.jpgerilen ara, 1 gün uzatıldı. Sivas Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulunun, il genelinde yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle anaokulları, ilkokullar, ortaokullar ve liselerde eğitim-öğretime yarın 8 Ocak perşembe günü ara verilmesini kararlaştırdığı belirtildi. Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de yarın idari izinli sayılacağı kaydedildi.

ANKARA VALİLİĞİ 8 OCAK TATİL KARARI
Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada yoğun kar yağışı ve don yaratan soğuklar sebebiyle 7 ocak çarşamba gününün yanı sıra 8 Ocak perşembe günü de okulların tatil edildiği ilan edildi. Ankara'da eğitim 9 ocak cuma günü kaldığı yerden devam edecek.

BOLU KAR TATİLİ 8 OCAK'A UZADI
Bolu'da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle yarın il genelinde eğitime bir gün daha ara verildiği bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, etkisini artırarak devam eden kar yağışının gece saatlerine kadar il genelinde aralıklı ve yoğun olmasının beklendiği belirtilerek, ayrıca sıcaklığın mevsim normallerinin altına düşmesi sonucu don ve buzlanma olacağı bildirildi.

Olumsuz hava şartlarının yarın da devam edeceği vurgulanan açıklamada, "İl Hıfzıssıhha Kurulu kararına göre 8 Ocak Perşembe günü de okullarda 1 gün daha eğitim öğretime ara verilmiştir. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel idari izinli sayılacaklardır" denildi.

AKSARAY TATİL UZADI
Aksaray'da kar yağışı ve tipi nedeniyle il genelindeki okullarda eğitime yarın için ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, yaptığı açıklamada, yoğun kar yağışı ve tipinin eğitim faaliyetlerinde aksamaya neden olduğunu söyledi.

Kartal, "İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı tüm ilk ve orta okullar ile liselerde eğitime, 8 Ocak Perşembe günü, bir günlük ara verildi. Ayrıca tüm kamu kurumlarında çalışan engelli vatandaşlar ve hamileler de bir günlük idari izinli sayılacaktır" diye konuştu.

SAKARYA 8 OCAK'TA OKULLARI TATİL ETTİ
Meteorolojinin bugün için yoğun kar alarmı vererek uyardığı Sakarya'da valilik 8 Ocak perşembe gününü de tatil etti. Sakarya'da bugün de okullar tatil olmuştu.

Sakarya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun Vali Hüseyin Avni Coş başkanlığında gerçekleştirilen olağanüstü toplantısında, olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelindeki tüm anaokulu, ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim kurumlarında bugün ve 8 ocak perşembe günü eğitime ara verilmesinin kararlaştırıldığı belirtildi.

KONYA'DA 8 OCAK PERŞEMBE OKULLAR TATİL
Valilikten yapılan açıklamada, devam eden kar yağışı, fırtına ve beklenen don olayı nedeniyle Konya'nın ilçelerinin tamamı ve il merkezinde 8 Ocak Perşembe günü de ilk ve orta dereceli okulların 1 gün daha tatil edildiği belirtildi. Böylece, Konya'da dün ve bugün tatil olan öğrenciler, yarın da kar tatili yapacak.

Açıklamada, tatil olan yerlerde hamileler ve engellilerin perşembe günü de idari izinli sayılacağı bildirildi.

GİRESUN KAR TATİLİNİ YARINA UZATTI
Giresun'da kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde eğitime ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt'un yaptığı açıklamaya göre Akkurt ve Şebinkarahisar ilçelerinde yarın yani 8 Ocak Perşembe günü de okullar tatil edildi.

Giresun'da bugün kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Alucra, Çamoluk, Dereli, Doğankent ve Güce ilçesinin tamamında, Giresun kent merkezi ile Bulancak ve Yağlıdere ilçelerinin köylerinde eğitime ara verilmişti.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.