1 Lira Bağışlayan Ebru 'Ayın Öğrencisi' Seçildi

Terör mağduru Surlu aileler için düzenlenen yardım kampanyasına, "Kusura bakmayın babam 4 aydır çalışmıyor" notuyla 1 lira bağışlayan 11 yaşındaki Siverekli Ebru Keskiner, okulunda ayın öğrencisi seçildi.

1 Lira Bağışlayan Ebru 'Ayın Öğrencisi' Seçildi
Şehit Öğretmen Cuma İbiş Ortaokulu 1. sınıf öğrencisi Keskiner, "Diyarbakır İslami Sivil Toplum Kuruluşları" tarafından terör mağduru Surlu aileler için başlatılan yardım kampanyasına sembolik ve bir o kadar da anlamlı bağışta bulundu.

Kampanya kapsamında gönderdiği zarfın içerisine 1 lira ve "Kusura bakmayın babam 4 aydır çalışmıyor" notunu bırakan Keskiner, yardımı düzenleyenlere duygulu anlar yaşattı.

Okul idaresi tarafından ayın öğrencisi seçilen Keskiner, Diyarbakır'da insanların terör nedeniyle mağduriyet yaşadığını ve bu duruma çok üzüldüğünü belirtti.

"Belki kendilerine ev alırlar"

Parası olmadığı için ancak 1 lira gönderebildiğini söyleyen Keskiner, "Terör olayları bitsin ve herkes evinde kalsın. Belki mağdur aileler bu paralarla kendilerine ev alırlar" dedi.

Okulun Müdür Yardımcısı Miraç Altunbaş da zarfta isim yazılmadığını ancak yaptıkları çalışmalarda öğrenciyi tespit ettiklerini söyledi.

Anne Ayşe Keskiner, kızıyla gurur duyduğunu ifade ederek "Biz kiracıyız, beş çocuğum var. Ebru ikinci çocuğum. Okul harçlığı olarak benden aldığı 1 lirayı Sur ilçesindeki terör mağduru ailelere göndermiş. Duyduğumda ağladım. Keşke paramız olsaydı da daha fazla yardım etseydik" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.