Dikkat Bu PKK’lılar Aranıyor

Bitlis Valiliği, terör örgütünde lider konumunda olan ve aranan 10 örgüt üyesinin yakalanması için il merkezi ve ilçelerdeki birçok yere teröristlerin resimlerinin üzerinde bulunduğu afişlerin asıldığını duyurdu.

Dikkat Bu PKK’lılar Aranıyor
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, bu kapsamda İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığınca aranan ve başına ödül konulan teröristlere ilişkin hazırlanan yüzlerce afişin, il merkezi ve ilçelerde çok sayıda yere asıldığı belirtildi.

İhbar edenlerin bilgileri gizli tutulacak.

Açıklamada, afişlerde Türkçe ve Kürtçe olarak aranan kişilere ilişkin bilgilerin ve ödül miktarlarının yer aldığı vurgulanarak, aranan şahısları "Alo 140" hattını arayarak ihbar edenlerin bilgilerinin kesinlikle gizli tutulacağı bildirildi.

Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suçların faillerinin yakalanmasına yardımcı olanlara verilecek ödül hakkındaki yönetmeliğin uygulanmasına ilişkin ayrıntıların geçtiğimiz yıl sonunda bir genelgeyle belirlendiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

Buna göre, yönetmeliğin uygulama sürecinde 5 renk belirlendi. Renklere farklı düzeyler alındı. Her lider grubu için ayrı renkler belirlendi. Kademeli olarak belirlenen listede isimler kırmızı, mavi, yeşil, turuncu ve siyah diye sıralanıyor.

Yönetmelikle, terör örgütlerinin başta üst düzey yöneticileri, bölge ve alan sorumluları, il ve ilçe sorumluları olmak üzere, hiyerarşik olarak tüm yönetici kademeleri hedefleniyor. Verilecek teşvik ödülü, aynı zamanda el yapımı patlayıcı, mühimmat ile can kaybına yol açan tüm lojistik ve eylem hazırlıkları gibi unsurları da kapsıyor.

Etkili ve doğru olduğu tespit edilen her bilgi, yönetmeliğin uygulanmasıyla ilgili oluşturulan komisyon ayrı ayrı değerlendirmelerde bulunarak, her bir bilgi için yine ayrı ayrı ödül kararı verecek. Yakalanan veya etkisiz hale getirilen kişi veya engellenen suçun niteliğine göre ödül miktarı 4 milyon liraya kadar çıkıyor.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.