Erdoğan Sevgisini Portreye Aktardı

Kilis'te Elbeyli Geçici Barınma Merkezinde barınan Suriyeli mühendis, hat sanatıyla Türkiye haritası ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın portresini yaptı.

Erdoğan Sevgisini Portreye Aktardı
Halep'te bir firmada elektrik mühendisi olarak çalışan Muhammet Elbif, çatışmaların şiddetlenmesi üzerine yaklaşık 4 yıl önce ailesiyle Türkiye'ye sığındı ve daha sonra Elbeyli Geçici Barınma Merkezi'ne yerleştirildi.

Ailesinin geçimini, kent merkezinde açtığı bir iş yerinden sağlayan Elbif, boş zamanlarında ise hat sanatıyla uğraşıyor.

Suriyeli mühendis, Arapça hat sanatıyla İstiklal Marşı'nın 3 kıtasını kullanarak Türkiye haritası üzerine bayrak ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın portresini işledi.

Elbif, Türkiye'nin, Suriyeli sığınmacılar için yaptığı fedakarlığı unutmayacaklarını söyledi.

Türkiye'yi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı çok sevdiğini anlatan Elbif, Sevgimi gösterebilmek için hat sanatıyla Türkiye haritası ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın portresi yaptım Yaklaşık 22 gün üzerinde çalıştığım bu eserimi Erdoğan'a gönderilmek üzere kamp yönetimine teslim ettim diye konuştu.
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.