Erzurum Dondu

Türkiye'de kar yağışının en fazla olduğu ve kış mevsiminin en uzun sürdüğü şehirlerin başında gelen Erzurum'da dondurucu soğuklar yaşamı olumsuz yönde etkiliyor.

Erzurum Dondu
Gece hava sıcaklığının sıfırın altında 27 dereceye kadar düştüğü kentte, sürücüler araçlarını çalıştırmakta güçlük çekti. Şiddetli soğuklar nedeniyle süs havuzları, şadırvanlar, dereler ve göller buz tuttu. Belediye ekipleri sabah saatlerinden itibaren kazaların önüne geçmek için kaldırımlarda ve caddelerde buz kırma çalışması yürüttü.

Benzin pompaları dondu

Soğuk hava, akaryakıt istasyonundaki benzin pompalarının da donmasına yol açtı. Gece saatlerinde araçlarına yakıt almak için istasyonlara giden sürücüler, pompaların çalışmaması nedeniyle yakıt ihtiyaçlarını gideremedi.

Kentteki bir akaryakıt istasyonunda pompacı olarak çalışan Fırat Turgay, yaptığı açıklamada, gece telefonundan hava sıcaklığını sıfırın altında 47 derece olarak gördüğünü söyledi.

İstasyondaki pompaların donması nedeniyle sabaha kadar araçlara yakıt veremediklerini ifade eden Turgay, "Birçok sürücü sabah aracına sıcak su dökerek çalıştırdı. Erzurum'da dün akşam hayat dondu diyebiliriz. Ben böyle soğuk görmedim" dedi.
Anahtar Kelimeler:
ErzurumDöndü
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.