Ihlara Vadisi Ziyaretçi Rekoru Kırıyor

Kapadokya turlarının önemli güzergahlarından Ihlara Vadisi'ni geçen yıl ziyaret eden turist sayısı, 2014'e göre yüzde 12 artarak 491 bin 380 oldu.

Ihlara Vadisi Ziyaretçi Rekoru Kırıyor
Aksaray Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan, Aksaray'ın Güzelyurt ilçesi sınırları içindeki Ihlara Vadisi'nin ülke turizmi için önemli bir ören yeri olduğunu söyledi.

Ihlara ve Selime beldeleri arasındaki vadinin yaklaşık 14 kilometre uzunluğunda ve yer yer 100-150 metre derinliğinde önemli bir kanyon olduğunu belirten Doğan, ''Ihlara Vadisi'ne gelen turistler, freskli kiliseleri ziyaret ederek vadi tabanındaki Melendiz Çayı kıyısında trekking yapıyor'' dedi.

Vadiye gelen ziyaretçi sayısında, en yüksek rakama ulaşıldı

Doğan, Ihlara'yı ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısının her geçen yıl arttığına işaret ederek şunları söyledi:

Ziyaretçi sayısında yıllık ortalama yüzde 20 civarında artış yaşanıyor. 2013 yılında 344 bin 418 turistin ziyaret ettiği Ihlara, 2014 yılında ise yüzde 27'lik bir artış ile 438 bin 903 turisti misafir etti. 2015'te ise bölgedeki turist sayısının düşmesine rağmen Ihlara Vadisi'ni ziyaret eden turist sayısı, önceki yıla göre yüzde 12'lik artışla 491 bin 380'e ulaştı.

Vadiye gelen ziyaretçi sayısında, en yüksek rakama ulaşıldı. Planlanan projelerin hayata geçmesiyle buraya daha fazla ziyaretçinin gelmesini bekliyoruz. Ülkemizde turizmdeki birtakım olumsuz gelişmelere rağmen Ihlara Vadisi, bu durumdan çok fazla etkilenmemiş görünüyor. Bunun temel sebebinin vadiyi yerli turistin daha fazla tercih etmesi olduğunu düşünüyoruz.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.