İzmir'in Kâbusu 18 Yaşındaki Dolandırıcı Kız Yakalandı

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde, bir kişinin 40 bin lira değerinde ziynet eşyasını dolandırdığı ileri sürülen 18 yaşındaki T.B. isimli kız, yakalandı. Zanlının dolandırıcılık olaylarında 22 çeyrek, 13 cumhuriyet, 14 yarım ve 4 ata altını ve 18 bilezik çaldığı tespit edildi.

İzmir'in Kâbusu 18 Yaşındaki Dolandırıcı Kız Yakalandı
Karşıyaka ilçesinde E.Ö.(45) isimli şahsı, 28 Nisan 2015 tarihinde, telefonla arayarak kendisini polis olarak tanıtan şahıs, 'Karşıyaka ilçesinde bir kuyumcu dükkanı soygunu olduğunu, olay yerinde kimliğinin bulunduğunu, evinde bulunan altın ile kuyumcudan çalınan altınların karşılaştırılacağını ve parmak izlerinin alınacağını, evde bulunan altınları poşet içerisine koyarak eve gelecek olan sivil kıyafetli bayan polis memuruna teslim etmesi gerektiğini' söyledi.

E.Ö., bunun üzerine bir süre sonra eve gelen polis sandığı bayana poşet içerisinde 40 bin liralık ziynet eşyasını kendi elleriyle teslim etti. Dolandırıldığını sonradan fark eden E.Ö., durumu polise bildirdi.

DOLANDIRMADIĞI KİMSE KALMAMIŞ

İhbar üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan teknik çalışma neticesinde 'İletişim sistemlerini kullanarak dolandırıcılık' olayını gerçekleştirenin 18 yaşındaki T.B. isimli kız olduğu ve Karabağlar ilçesi Çalıkuşu Mahallesi'nde bir evde olduğu tespit edildi. Polis, T.B.'yi geçen hafta yapılan operasyonla yakaladı.

Ayrıca, yapılan araştırmada, T.B.'nin Buca, Narlıdere ve Karşıyaka ilçelerinde farklı tarihlerde meydana gelen 3 ayrı 'İletişim sistemlerini kullanarak dolandırıcılık' olayında toplam 122 çeyrek, 13 cumhuriyet, 14 yarım ve 4 ata altını ve 18 bileziği çaldığı tespit edildi. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen zanlı T.B., çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.