Lapseki’de hayvanlar için yem ve su makinesi kondu

Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde Plevne Orta Okulu öğrencileri tarafından iskele meydanına sokak hayvanları için yem ve su makinesi koyuldu.

Lapseki’de hayvanlar için yem ve su makinesi kondu
 Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde Plevne Orta Okulu öğrencileri tarafından iskele meydanına sokak hayvanları için yem ve su makinesi koyuldu. Lapseki ilçesinde eğitim-öğretime devam eden Plevne Orta Okulu öğrencileri yuvaya dönüşen plastikler projesi kapsamında yaptığı çalışma ile sokak hayvanlarını korumayı hedefliyor. Danışman öğretmen Yaşar Bozdemir yaptığı açıklamada "Buradaki amaç hem geri dönüşüme katkı sağlamak hem de sokak hayvanların beslenme ihtiyaçlarını karşılamak. Sokak hayvanları kış ve yaz aylarında özellikle su ve yemek bulmakta zorlanıyor. Hem insanlara bilinç kazandırmak hem de sokak hayvanlarına sahip çıkmak adına güzel bir proje. Biz ilçede bir başlangıç yaptık. Belediye başkanlığımız sağ olsunlar destek verdiler. Bizler ilçe, il ve ülke genelinde bu tarz projelerin çoğalmasını istiyoruz. Dünya sadece insanların değil hayvanların da yaşam alanı. Onlara sahip çıkmamız gerekiyor. Biz eğitimde de projelerimizi devam ettireceğiz. Umarım bu başlangıç olur. Lapseki’mize hayırlı olsun" dedi.



Okul Müdürü Kemalettin Kocaoğlu projeye destek olmak amacıyla okullara çöp bidonları yerleştirerek pet şişe topladıklarını söyledi. Kocaoğlu ayrıca Pagder (plastik iş adamları derneği) ile görüşerek yuvaya dönüşen plastikler projesi kapsamında ilçeye sokak hayvanları için barınak temin etmeyi amaçladıklarını ifade etti.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.