Öğrencisi ihbar etti, öğretmen ders çıkışı gözaltına alındı

Amasya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi’nde öğretim görevlisi olan Ç.A., dersinde sosyal hak ve insan hakları ihlallerinden söz ettiği sırada bir öğrencisi tarafından ’terör propogandası’ yaptığı iddiasıyla polise ihbar edildi. Ç.A., ders bitiminde amfiden çıktığı sırada polis tarafından gözaltına alındı.

Öğrencisi ihbar etti, öğretmen ders çıkışı gözaltına alındı
Amasya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi’nde öğretim görevlisi, Eğitim-Sen ve Sosyal Haklar Derneği üyesi olan Ç.A., kendi dersinde sosyal hak ve insan hakları ihlallerinden bahsetti.

Öğretim görevlisi Ç.A.'nın hak ihlalleriyle ilgili konuşması sırasında bir öğrencisi 155 polis imdat hattını arayarak ’terör propogandası’ yaptığı iddiasıyla ihbarda bulundu. İhbar üzerine fakülteye gelen polis ekipleri, ders bitiminde Ç.A.'yı amfiden çıktığı sırada gözaltına aldı.

Amasya Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Cumhuriyet savcısının talimatı ile Ç.A.'nın evinde ve Amasya Üniversitesi’ndeki kendisine ait çalışma odasında da arama yaptı.

Polisler aramada çalışma ofisinde bulunan dökümanların ve bilgisayarında bulunan verilerin kopyasını aldı.

Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor. 

Amasya Üniversitesi'nde öğrencisi tarafından derste 'terör örgütü' propagandası yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan öğretim görevlisi Çise A., sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

Amasya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi'nde öğretim görevlisi, Eğitim-Sen ve Sosyal Haklar Derneği üyesi olan Çise A, dün kendi dersinde sosyal hak ve insan hakları ihlallerinden bahsetti. Öğretim görevlisi A,'nın hak ihlalleriyle ilgili konuşması sırasında bir öğrencisi 155 polis imdat hattını arayarak 'terör propagandası' yaptığı iddiasıyla ihbarda bulundu. İhbar üzerine fakülteye gelen polis ekipleri, ders bitiminde Çise A.'yı gözaltına aldı.

ÇALIŞMA OFİSİNDE ARAMA YAPILDI

Amasya Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Cumhuriyet savcısının talimatı ile Çise A.'nın evinde ve Amasya Üniversitesi'ndeki kendisine ait çalışma odasında da arama yaptı. Polisler aramada çalışma ofisinde bulunan dökümanların ve bilgisayarında bulunan verilerin kopyasını aldı. Bugün geniş güvenlik önlemleri altında Amasya Adliyesi'ne sevk edilen Çise A. yaklaşık 2 saat savcılığa ifade verdikten sonra çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

ARKADAŞLARI BEKLEDİ

Adliye önünde kızını bekleyen anne Çiğdem A., kızı hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Çise A.’yı adliye çıkışında ailesi, öğrencileri ve üyesi olduğu sendika temsilcileri alkışlarla karşıladı.

Çise A. adliye çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Çise A., "155'e öğrenciler tarafından tahmin ettiğimiz bir ihbar gidiyor. Tabii ki asılsız bir ihbar. Aslında buradan çıkarılması gereken sonuç kısaca şu; bundan sonra herhangi bir derste herhangi bir öğrenci canını sıkan, hoşuna gitmeyen, siyasi görüşlerini veya herhangi bir hayat tarzını beğenmeyen bir öğretmenin, herhangi bir beyanını sanki suç unsuruymuş gibi telefonla 155’i arayarak ihbar olarak bildirebilir. Ve sırf o yüzden bir öğretmen manevi olarak yıpratılarak böyle bir duruma girebilir" diye konuştu.

'NASIL O TÜRKÜYÜ DİNLETEBİLİR MİŞİM'

Çise A. şöyle devam etti:

"Benim dün gece evim ve işyerim arandı. Bilmeyenlerin gözünde bambaşka bir imaj oluşturulmaya çalışıldı. Aslında bu aynı zamanda bir yıpratma çabası elbette ama tabii ki gerçekler ortaya çıktı. Şimdilik aslında onlarda biliyorlar, şimdilik aslında bunun suç olmadığını biliyorlar. Fakat beni üzen kısım sadece bir ihbarla işin buralara kadar gelmiş olması. Üstelik dün gece gözaltında tutulmuş olmamın da hala tam olarak hangi gerekçe ile olduğunu doğru düzgün bilmiyorum ama son olarak baskılar bizi yıldıramaz, tabii ki biz yolumuza devam edeceğiz. Derslerde söylediğim şeylerden ziyade dinlettiğim bir türküden dolayı mesela zan altındayım. Nasıl Nesimi Çimen'in 'şifa istemem' türküsünü dinletebilir mişim. Derslerde öyle kapsamlı suç unsuru sayılabilecek bir şey olmadığını zaten az önce içerde de tespit etmiş oldular."

Çise A.’nın avukatı Erdem Türem ise, "Mahkemesi adli kontrol kararına da gerek olmadığına karar vererek hocayı serbest bıraktı. Şuan için bir sıkıntı yok gibi görünüyor. Bizim düşüncemiz herhangi bir suç şüphesi ya da herhangi bir aksi durum olmayacağı yönünde. İnşallah kovuşturmaya yer olmadığına karar verecekler ve bu konu kapanacak" diye konuştu.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.