İlçenin teröristlerden temizlenmesi, kamu düzeninin sağlanması, hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması için 14 Aralık 2015'te ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci" operasyonu sürüyor.

Jandarma ve polis ekiplerince yürütülen operasyonlarda, ilçede eylemlerin yoğun sürdüğü Kurami Sokak ile terör örgütü üyelerinin kırsalla bağlantısını sağladığı belirtilen Basiski deresi mevkisi teröristlerden arındırıldı.

Derede teröristlere ait cesetlerle kaçarken bıraktıkları silah ve mühimmatlar ele geçirildi.

Güvenlik güçleri, teröristlerin üs gibi kullandığı, çevresine mevziler yaptığı Kuştepe Sokak'taki bir camiye de teröristlerle sağlanan sıcak temasın ardından girdi.

Teröristlerce tuzaklanan 855 el yapımı patlayıcının güvenlik güçlerince imha edildiği ilçede, patlayıcıların örgütün depo olarak kullandığı hücre evlerinde hazırlandığı belirtildi.

Tuzaklanan el yapımı patlayıcıların büyük bölümünün DBP'li Cizre Belediyesinin ismi ve logosu bulunan poşetler içinde ele geçirilmesi dikkati çekti.

Patlayıcının ateşleme düzeneğinin nemden etkilenmemesi için poşet içinde tuzaklandığı değerlendiriliyor.

Mevzilerinizi bırakmayın, bombalarınızın başında durun.

454 teröristin etkisiz hale getirildiği ilçedeki operasyonlarda örgüt mensupları ağır darbe aldı.

Örgütten kaçmak isteyen teröristlerin ise örgüt üyelerince infaz edildiği öğrenildi.

Örgüt yöneticilerinin çözülmeyi önlemek için teröristlere uyarıda bulundukları telsiz konuşmalarına yansıyan, "Bölgenizden ayrılmayın, mevzilerinizi bırakmayın, bombalarınızın başında durun" ifadesinden, teröristlerin korku ve panik nedeniyle dağılma noktasına geldikleri anlaşılıyor.

İlçede dedektör köpeklerin katılımıyla süren arama tarama çalışmalarında belirlenen tuzaklanmış patlayıcılar, kontrollü şekilde imha ediliyor.