Samsun'dan Yüksekova'ya Gönül Köprüsü Kurdular

Samsun'dan atandıkları Yüksekova'da öğrencileri geleceğe hazırlayan öğretmen İbrahim ve Demet Eroğlu kardeşler, başlattıkları yardım kampanyasıyla ihtiyaç sahibi çocukları sevindirdi.

Samsun'dan Yüksekova'ya Gönül Köprüsü Kurdular
Samsun'dan gelerek Yüksekova ilçesinde görev yapan öğretmen kardeşler, kısa sürede yöre halkının gönlünde taht kurdu.

İnan köyündeki okulda 5 yıldır görev yapan İbrahim Eroğlu'nu 2 yıl önce Güngör Anaokulu'na atanan kardeşi Demet Eroğlu da yalnız bırakmadı.

Birçok kamu görevlisinin yaşanan terör olayları nedeniyle gelmek istemediği ilçede çocukları geleceğe hazırlamak için gayret gösteren İbrahim ve Demet Eroğlu kardeşler, bu kez düzenledikleri yardım kampanyasıyla takdir topladı.

250 öğrenciyi mutlu ettiler

Eroğlu kardeşlerin sosyal medya üzerinden duyurduğu yardım kampanyası, kısa sürede hayırseverlerin dikkatini çekti Ülkenin birçok yerinden ihtiyaç sahibi çocukları sevindirmek isteyenlerin gönderdiği yardımlar, ilçeye ulaştı.

Öğretmen kardeşler, 250 öğrenciye yetecek giyim ve kırtasiye malzemesini dağıtmak için kolları sıvadı Yardımların bir kısmını görev yaptıkları köydeki öğrencilere dağıtan Eroğlu kardeşler, geriye kalanlarla da köy köy dolaşarak ihtiyacı olan çocukları mutlu etti Fedakar öğretmenler, öğrencilere eğitimin önemini anlatarak Nobel Kimya Ödülü sahibi Prof. Dr. Aziz Sancar ve Hakkarili sanatçı Yılmaz Erdoğan'ı örnek gösterdi.

Ana sınıfı öğretmeni Demet Eroğlu da ağabeyinin sayesinde Yüksekova'yı tercih ettiğini belirterek şöyle devam etti.

Ağabeyim, burayı bize anlatırdı Bu nedenle buraya gelmeden önce, burayla ilgili bir çok şeyi biliyordum Geldiğimde de olumsuz bir sürprizle karşılaşmadım Gerçekten de bölge insanının öğretmenlere bakış açısı ve misafirperverlikleri çok güzel Öğrencilerin eğitime aşkı, apayrı bir şey zaten Bizleri motive eden de çocukların bir şeyler öğrenme isteği ve bunu onlara sağlıyor olmamızdır Bizler, bunu onların gözlerinde görüyoruz.
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.