Ezgi Mimarlık Türkiye genelinde farklı kullanım amacına dönük yapılara kattığı tasarımlar ve ortaya koyduğu başarılı uygulama çalışmaları ile sektöründe en çok tercih edilen markalardan biri oldu.

Banka şubeleri, Fabrika yönetim binası gibi mimari ve uygulama projeleriyle başlayan sektördeki serüveni, Türkiye’nin önde gelen inşaat şirketlerinin üstlendiği Konut, Avm, Hastane, Otel gibi birçok prestij projede mimari ve İnce işçilik olarak tabir edilen bütün alanlarda çalışmalar yürüten Mimar Ezgi Yüce ile şirketinin kuruluş öyküsünü ve çalışmalarını konuştuk.



Ezgi hanım; Şirketinizin kuruluş öyküsü ve hizmetlerinizden bahseder misiniz?

Üniversite de eğitimim devam ederken hocalarımın yönlendirdiği küçük projelerle adım attığım sektörde okulumun son senesinde şirket kurarak sektöre giriş yapmış oldum. Ama mimar olmak benim çocukluk hayalimdi. Çok küçük yaşlarda binaları tüm detayları ile inceler onlar çizmeye çalıştığım bir çocukluk geçirdim diyebilirim. İnşaat sektörünün bir bütün olduğunu düşünen biri olarak klasik mimarlık ofislerinden olmamaya karar verdim ve mimari veya projelendirmesini aldığım tüm işlerin uygulamasına da talip oldum. Entegre bir hizmet anlayışı kaliteli ve zamanında projeler üreterek sektörde söz sahibi olmayı başardım. Bu sayede bugün kurumsal şirketlerin projelerinde ilk tercih ettiği çözüm ortağı haline geldik.

‘Tüm projelerimizde odak noktamız insan’

Tasarım, insan yaşamını iyileştirme ve birlikte yaşam ruhunu güçlendirme gücüne sahiptir. Her mekânın bir hikayesi vardır. İnsanlar mekânı kullanırken bu hikâyeyi en derinden hissederler. Ezgi Mimarlık olarak tasarladığımız ve uygulama yaptığımız mekanlarda insanları iyi hissettirecek hikayeler oluşturmayı amaçlıyoruz. Anlamlı ve duygusu olan projeler hazırlarız. Mutlu hissettiğimiz şeyler küçük detaylarda saklıdır. Bu sebeple projelerimizi mükemmel tasarım prensibi ile hazırlıyor ve detaylandırıyoruz.

‘Hızımız ve kalitemiz Ezgi Mimarlık’ı lider bir markaya dönüştürdü’

İnşaat sektöründe binlerce metrekarede edindiğimiz tecrübe yer aldığımız vitrin projeler artık bizi avantajlı hale getirdi. Biz geçmişimizden aldığımız güçle, bugüne kadar yapımını üstlendiğimiz her projeyi, iş ortağımızın ticari hedeflerine katkı sağlayacak şekilde, onlara taahhüt ettiğimiz sürede ve kalitede teslim etmeyi başardık. Üstlendiğimiz projelerde konut içi mimari, uygulama, sosyal donatı alanları, peyzaj ve resepsiyona kadar anahtar teslim hizmet sağlıyoruz. Tabi ki bu da bizi tercih edilen bir kurum haline dönüştürdü.

20. yüzyılın başlarında “Erkekler inşa eder, kadınlar içinde oturur”; 20. yüzyılın başındaki algı buydu. Kadınlar yaklaşık 100 yıl önce mimarlık eğitimi alma hakkı için mücadele etmiş, bu meslekte başarılı olmuş ve o zamandan beri standartları belirleyen tarafta olmuştur. İş dünyasında daha çok kadın görmeyi dileyerek tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Kutluyorum.


0212 280 40 98
www.ezgimimarlik.com.tr