Ekonomi

IMI Hydronic Engineering Türkiye, sektöründe fark yarattı

Abone Ol




Geliştirdiği birçok yeni ürün ve gerçekleştirdiği ilklerle sektörün gelişimine büyük katkı sağlayarak örnek şirketler arasında gösterilen IMI Hydronic Engineering, projelere insan ve çevre odaklı yaklaşarak sosyal sorumluluk bilinci ile hareket ediyor. Sektörün öncü, saygın ve istikrarlı bir oyuncusu olmayı sürdüreceklerinin altını çizen IMI Hydronic Engineering Türkiye Genel Müdürü Özgür GÜRER ile şirketin ürünlerini, hizmetlerini ve hedeflerini konuştuk.


Özgür Bey, Ürünleriniz ve kullanım yerleri nelerdir?

Enerji tasarrufunun çok değerli olduğu günümüzde, kaynaklarımızın verimli kullanılması çocuklarımıza daha yaşanabilir bir dünya sunmamızı sağlayacak. Ürün gamımızda bulunan tüm ürünler ve çalışmalarımız bu amaca hizmet ediyor.

IMI Hydronic Engineering olarak; IMI TA marka İsveç menşeli balans ve kontrol vanaları, IMI HEIMEIER marka Alman menşeili termostatik radyatör-kontrol vanaları, yerden ısıtma kollektörleri ve IMI PNEUMATEX marka İsviçre menşeili kompresörlü/pompalı genleşme tankları, otomatik su besleme üniteleri ve hava-tortu ayırıcıları gibi birçok fonksiyonel ürünümüz sayesinde iç ortam iklim kontrolü için gerekli; Balanslama-Kontrol,Termostatik Kontrol ve Basınçlandırma & Su Kalitesi’ne dair tüm ürün ve hizmetleri tek elden sağlıyoruz.Ürünlerimiz, Hastaneler, Okullar, Yurtlar, Oteller, Alışveriş Merkezleri, Ofisler, Konutlar, Fabrikalar, Kamu Binaları, Spor Tesisleri ve Rezidanslar gibi birçok tesis ve yaşam mahalinde kullanılmaktadır.



Termostatik vanada devrim niteliğinde olan ürünümüz Heimeier - Eclipse’den özellikle bahsetmek istiyorum; Radyatörde termostatik vana kullanımı manuel vana kullanımına oranla yüzde 28 daha fazla enerji tasarrufu sağlıyor ve bu tasarruf doğalgaz faturanızı aynı oranda düşürüyor.

Eclipse, buna ek olarak tesisattaki diğer vanalar kapansa dahi üzerinden geçen su miktarının ayarlanan set değerlerini geçmesine izin vermiyor. Bu sayede aynı sistemde bulunan radyatörlerin birinde az diğerinde fazla ısınma, vuruntu, ses ve benzeri tüm problemleri bertaraf ederken çok hassas oda sıcaklık kontrolü yapabilmenizi sağlıyor. Eclipse, otomatik olarak balanslama yaptığı için uygulamacıları karışık hesaplamalardan ve ekstra balans vanası yatırımından da kurtarıyor.
Yerden ısıtma sistemlerinde ise Heimeier - Dynacon Eclipse Paslanmaz Çelik Kollektör kullanımı yine benzer enerji tasarruflarına ulaşmamızı sağlıyor.


Kurulduğumuz günden bu yana sayısız Kentsel Dönüşüm projesinde de yer alarak hem yüklenici firmalara hem de daire sahiplerine tasarruf imkanı sağlıyoruz.

Temiz, oksijenden ayrıştırılmış ve doğru basınçlandırılmış su ile tesisatın uzun yıllar verimli ve sorunsuz çalışması için; Pneumatex Zeparo G-force tortu ayırıcı ve Pneumatex Transfero Connect pompalı genleşme tankı sektördeki diğer bazı eşsiz ürünlerimizdir.

Fan coil, Klima Santrali ve Eşanjör gibi üniteler için ise yine benzersiz teknik özellikleri sayesinde yüksek enerji tasarrufu sağlayan, basınçtan bağımsız kombine balans ve kontrol vanası TA Modulator ile birlikte Akıllı Dijital Aktüatör TA Slider kullanımını en verimli çözüm olarak sunuyoruz.



Özgür Bey, IMI Hydronic Engineering Türkiye olarak önümüzdeki dönemde hedefleriniz nelerdir?

Hidronik sistemlerle ilgili geniş bilgi birikimi ve ürün gamımız ile ister konut ister ticari olsun tüm projelerde; enerji verimliliği ve optimum iç ortam konforu için müşterilerimize çözüm ortağı olmaya devam edeceğiz. Oda sıcaklığını olması gereken değerden sadece 1°C fazla bir sıcaklığa ayarladığımızda yaklaşık % 6 oranında daha fazla enerji sarfediyoruz. Bu kapsamda sektörü bilinçlendirme faaliyetlerimiz ile, Avrupa’da olduğu gibi, Türkiye’de de artık bir ev sakininin aylık doğalgaz faturasını düşürmek üzere Termostatik Radyatör Vanasının faydalarını bilerek ilgili HEIMEIER ürünümüzü talep etmesini amaçlıyoruz. Gereksiz kullanımını engellediğimiz her birim enerji ile ülke ekonomisini desteklediğimizin bilincindeyiz ve çalışmalarımızı bu doğrultuda aralıksız sürdürüyoruz.