Siyaset

Kaçırılan çocuklar için konuşsana Demirtaş

Abone Ol



HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, her fırsatta PKK’ya yönelik operasyonları eleştiriyor ve şehitler üzerinden politika yaparak “biz evlatlarımızı değil, kanın durması için kendimizi feda ederiz” şeklinde açıklamalar yapıyor. Ancak bu açıklamaların hiç de samimi olmadığı Demirtaş’ın PKK’nın kaçırdığı çocuklar için hiçbir çaba sarf etmemesiyle ortaya çıkıyor.

RAKAMLAR KORKUNÇ

Son 6 ayda PKK yaklaşık 3 bin çocuğu ailelerinden tehditle zorla alıp dağa çıkardı. Çocukları kaçırılan annelerin aylardır süren çığlıkları ise hala sürüyor.
Yaşları 13 ila 17 arasında değişen çocuklar Doğu ve Güneydoğu illerinde ailelerinden zorla alınıp dağa kaldırıldı. Dağda silah eğitimine alınan ve çatışmaya gönderilen çocukların anaları başta Diyarbakır olmak üzere birçok ilde eylem yapıp seslerini HDP’lilere duyurmaya çalıştı. Ancak ‘Türkiye partisiyiz’ imajıyla cici çocuk rolü üstlenenler o çocukların analarının seslerine kulak tıkadı.

ANALAR AĞLIYOR

Çocukları PKK tarafından kaçırılan anneler yaklaşık 1 yıldır eylemlerini sürdürüyor. Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük PKK’nın kaçırdığı çocuk rakamlarını vermişti. İzzettin Küçük, “Sadece Suruç'ta 400 çocuk kaçırıldı. 'PKK her evden bir çocuğu dağa çıkarmak istiyor' şeklinde bilgiler geliyor” demişti.

Günlerce aç susuz yürütülüyorlar

Kaçırılan çocuklar kırsalda PKK’nın dağ kadrolarına teslim ediliyor. Çocuklar günlerce yürüyerek aç susuz PKK kamplarına getiriliyor. Burada ağır silahlarla eğitime alınıyor.