İddiya göre, Antalya’nın Alanya ilçesinde masaj yaptırmak için otelin hamamına giden 15 yaşındaki genç kız, burada 30 yaşındaki masör Bilal K.’nin cinsel taciz girişimine maruz kaldı. Alman kız ifadesinde, şüphelinin kendisini elle taciz ettiğini, öpmeye ve tecavüz etmeye çalıştığını öne sürdü. 

Bild gazetesine konuşan Anne Sandra F. (38), olay sonrası hastaneye götürdükleri kızı Nadine’in de 90 dakika sorgulandığını ve daha sonra şüphelinin ifadesiyle yapılan karşılaştırma sonrası şok geçirdiklerini söyledi. Sandra, “Bilal, ifadesinde Nadine’nin de kendisiyle birlikte olmak istediğini söylemiş. Bu arsızlık” diyerek tepkisini dile getirdi. Sandra’nın şikâyeti sonrası gözaltına alınan şüpheli, ifadesi alınıp adliyeye sevk edildikten sonra serbest kaldı. 

Baba Paul F. ise, şüphelinin serbest kalmasına itiraz edeceklerini söyledi. Baba, “Polisin durumu pek ciddiye almadığını hissettim” derken, otelin avukatı Murtaza Fidai, “Savcının Bilal K.’yi nasıl bıraktığını anlamadım. Şüphelinin otelimize girişi yasaklandı” diye konuşarak Alman aileye destek çıktı. 

Bavyeralı aile, tüm yıl bekledikleri tatilde yaşadıkları tatsızlık sonrası otellerini değiştirdiklerini, ancak Nadine’nin hâlen olayın şokunu atlatamadığını söyledi. Anne Sandra, “Uyanır uyanmaz ağlamaya başlıyor ve bizle ne denize ne havuza iniyor. Kendisini her şeyden uzak tutması bizi korkutuyor” diyerek Nadine’in psikolojisiyle ilgili endişelerini dile getirdi.