Kampanyada bazı islami din adamları ile Hitler aynı karede gösterilerek uluslararası camiadan radikal islamın durdurulması için yardım isteniyor. Geçtiğimiz günlerde başı kesilerek öldürülen ABD’li gazeteci James Foley’in de yer aldığı kampanya afişlerinin önümüzdeki haftadan itibaren New York’daki Belediye otobüslerinde ve metro girişlerinde yer alacağı belirtiliyor.

Tepkilerin çoğalması üzerine bir açıklama yapmak zorunda kalan New York belediye Başkanı Bill de Blasio kampanyayı kınayarak bunun provokatör bir girişim olduğunu söyledi. Başkan de Blasio verilen mesajların kin ve nefretten başka birşey yaratmayacağını vurgulayarak New York kentinin birlikte bir bütün olarak yaşamaya ihtiyacı olduğunu belirtti.Belediye Başkanı Bill de Blasio’nun bu kampanyayı yasaklayıp yasaklamama konusunda açıklama yapmaması kafaları karıştırdı.

Bu İslam karşıtı kapmanyayı düzenleyen “ Amerikan Özgürlüğünü Savunma Girişimi “ Başkanı Pam Geller, amaçlarının medeni toplumlarla çağdışı toplumların savaşına dönen ortamda özellikle müslüman diyen insanların çevresindeki radikalleri yetkililere bildirmesi için buna giriştiklerini ifade etti.