Posta pulunda Kürdistan bayrağı

Belçika’da, üzerinde Kürdistan bayrağı bulunan basılı posta pulları basıldı.

Posta pulunda Kürdistan bayrağı
 Kürdistan Bölgesi Hükümeti Belçika Temsilicisi Dılawer Ajgeyi, yazışmaların resmi bir boyutta yapılması için Belçika Hükümeti’ne, pullarda Kürdistan bayrağının yer alması için talepte bulunduklarını belirtti.

Talebin Brüksel tarafından kabul edildiğini aktaran Dılawer Ajgeyi, “Sözkonusu pulu Belçika ve bazı Avrupa ülkeriyle yazışmalarda resmi olarak kullanıyoruz” dedi.

Ajgeyi, “Kürdisan Bölgesi’nin bayrağının, Belçika gibi bir Avrupa ülkesinin posta pulu üzerinde olması önemli” dedi.

Belçika’da da, ülke içnde kullanılan pullar ile uluslararası yazışmalarda kullanılan pullar farklıdır.

Bu arada, Belçika, Kürdistan Bölgesi’nin başkenti Erbil’de konsolosluk açmaya hazırlanıyor.

Belçika Dışişleri Bakanı Didier Reynders, 9 Haziran’da Kürdistan Bölgesi’nin başkenti Erbil’e gelerek, temaslarda bulunmuştu.

Reynders, IŞİD’e karşı savaşta Peşmerge Güçleri’nin olağanüstü bir performans sergilediğini ve buna hayran kaldıklarını ifade etmişti.

ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonda yer alan Belçika, IŞİD saldırılarından sonra Kürdistan Bölgesi’ne insani yardımda bulunmak üzere 2 milyon euro ayırmıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.