Santa Fe'de bir anne, evinin mutfağında, yerde oturan oğlunu kamerayla kayda almaya başladı. Bu sırada çocuğun arkasında bulunan kapıdan fırlayan ünlü efsanevi yaratık 'Elf'e benzeyen bir canlı, koşarak fırının altına girdi. Anne ve oğlu, dikkatlerini çeken yaratığı bulmak için içeriyi kontrol etse de çabalar sonuçsuz kaldı.

Kameraya yansıyan görüntüler, internette yayınlanınca, sosyal medyada da tartışmaları beraberinde getirdi. Bazıları bu görüntünün sadece bir kurmacadan ibaret olduğunu belirtirken, bazıları da koşan canlının filmlere de konu olan efsanevi yaratık 'Elf' olduğunu iddia etti.

ELF'LER
Elfler İskandinav, Anglo Sakson ve Cermen kültür kollarına ayrılan kuzey kültürünün çok popüler bir halk inanışı figürüdür. Elfler kimi zaman iyi yürekli, şefkatli, hastalıkları iyileştiren, bitkilerin ve taşların gizli sırlarını öğreten varlıklarken, kimi zaman zararlı, hilekâr, kötü niyetli ve tehlikeli olabilirler. İnsanları ve hayvanları büyüleyip hastalandırabilirler. Bazı inanışlarda kötü niyetli Elflerden korunmak için pentagram kullanılır. Bazı elfler şaşırtıcı güzelliktedir. Elf kadınları ve elf eşler uzun sarı saçlarını tararken tasvir edilir. Oyun, dans ve şarkı üzerine kurulu neşeli bir hayatları vardır. Bazen sadece vahşi sesleri duyulur, görünmezdirler.