Strasbourg'ta İsrail Protestosu

FRANSA'nın Strasbourg kentinde İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılar yaklaşık 2 bin kişi tarafından protesto edildi. Place Kleber Meydanı'nda saat 15.00'te başlayan protesto gösterisine çok sayıda Türk, Arap ve Fransız sivil toplum...

Strasbourg'ta İsrail Protestosu
FRANSA'nın Strasbourg kentinde İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılar yaklaşık 2 bin kişi tarafından protesto edildi.

Place Kleber Meydanı'nda saat 15.00'te başlayan protesto gösterisine çok sayıda Türk, Arap ve Fransız sivil toplum dernekleri katıldı. İsrail karşıtı gösteriye, Strasbourg Azerbaycan, Avrupa İnsan Hakları Enformasyon, Alsas Yeşiller-Ekoloji Partisi, Genç Fransız Yahudi Birliği, Komünist Partisi, Uluslararası Anti Siyonist- Network (JJAN), Alsas -Suriye, Strasbourg Yabancı Öğrenciler, Le NPA 67, MRAP, PCF 67, CCFD, CAPJPO Paris destek verdi. Protesto Gazze'de hayatını kaybedenlerin isimlerinin okunması ve saygı duruşuyla başladı. İsrail aleyhine sloganlar atıldığı gösteride 'Katil İsrail', ' Durdurun bu terörü', 'İsrail ürünlerini boykot edin', 'Alo dünya acımızı duyuyormusun' dövizleri taşındı.

Göstericiler, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve merkezi Strasbourg'ta olan Avrupa Kuruluşları AK, AP, AİHM'den teröre sessiz kalmamalarını istediler. Yoğun güvenlik önlemi alınan protesto yaklaşık iki saat sürdü.

Başkent Paris'te yapılması planan protesto, güvenlik gerekçesiyle burada gerçeleştirilemedi.

FOTOĞRAFLI

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.