Tayland’da Eşcinsel Evlilik Tartışma Yarattı

TAYLAND’ın Nakhon Ratchasima şehrinde iki kadının evliliği ile ‘eşcinsel evlilik’ konuları tekrar tartışılmaya başlandı. Tayland’da henüz eşcinsel evlilik yasal değil ama Yupa Chanmuenwai (31) ve Piyanat Sae Kim (25)...

Tayland’da Eşcinsel Evlilik Tartışma Yarattı
TAYLAND’ın Nakhon Ratchasima şehrinde iki kadının evliliği ile ‘eşcinsel evlilik’ konuları tekrar tartışılmaya başlandı.

Tayland’da henüz eşcinsel evlilik yasal değil ama Yupa Chanmuenwai (31) ve Piyanat Sae Kim (25) adlı iki kadın Tay geleneklerine göre bir düğün düzenledi ve evlendi. Tay geleneklerine göre düzenlenen törende erkek tarafı olarak Yupa Chanmuenwai gelinin ailesine bir tepsi içerisinde hediyeler götürdü.

Tayland’da geçen yıl eşcinsel evlilik ile ilgili Demokrat ve Pheu Thai partilerinin ortak hazırladığı bir yasa tasarısı hazırlanmıştı ancak 22 Mayıs darbesinden sonra o yasa tasarısına ne olduğu bilinmiyor. Adalet Bakanlığı da bu yasa tasarısının en önde gelen destekçilerinden biriydi.
Dünyada eşcinsel evlilik ilk olarak 1 Nisan 2001 yılında Hollanda’da yasallaştırılmıştı. İlk 3 yıl içerisinde Hollanda’da 6 bin eşcinsel çift evlenmişti.

Anahtar Kelimeler:
TaylandEŞCİLSEL EVLİLİK
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.