Ypg büyük saldırıya hazırlanıyor

Cerablus'taki DAEŞ hedeflerini vuran ABD uçaklarının ardından YPG güçleri kent çevresine ağır silahlarını yerleştirmeye başladı.

Ypg büyük saldırıya hazırlanıyor
Cerablus'taki DAEŞ hedeflerini vuran ABD uçaklarının ardından YPG güçleri kent çevresine ağır silahlarını yerleştirmeye başladı.


ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçakları, Halep'e bağlı Cerablus'taki DAEŞ hedeflerini bombaladı. Saldırılardan sonra YPG'nin Türkmen ve Arapların yoğun olduğu şehre ilerleyebileceği konuşuluyor. Kontrolü DAEŞ’in elinde bulunan Halep’e bağlı Cerablus kasabasının batı kısmında yer alan ve Türkiye-Suriye sınır hattına 400 metre mesafede bulunan Karkamış ilçesinden de görülen iki ayrı bina, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçakları tarafından bombalandı. Ayrıca, bombalanan binaları DAEŞ üyelerinin son zamanlarda yoğun şekilde kullandığı ve bu binaların etrafına bir süreden beri iş makineleriyle hendek kazdıkları da biliniyor. Türkiye tarafında ise sınır hattı boyunca görev yapan güvenlik güçleri alarm pozisyonu aldı.

HEDEFTE CERABLUS VAR

Türkiye'nin "Cerablus'a girme!" uyarısına rağmen YPG'nin saldırıya geçmesi durumunda Ankara'nın müdahele kartını oynaması bekleniyor.

Petrol kuyularını ateşe verdiler

DAEŞ Mahmur bölgesine saldırmaya çalışırken koalisyon uçaklarının bombardımanlarından zarar görmemek için petrol kuyularını ateşe verdi.

Örgütü dolandırıp kaçtı

DAEŞ’in Haseke kentindeki Tunuslu ‘emir’i Ebu Fatıma el Tunusi'nin, örgütün kasasından 6 milyon dolar alarak kayıplara karıştığı ileri sürüldü. Durumun fark edilmesi üzerine DAEŞ içinde olağünüstü bir hareketliliğin başladığı ve el Tunusi’nin yakalanması için başına ödül konulduğu iddia edildi.

Afganistan'daki DAEŞ lideri öldürüldü

DAEŞ'in 'Hurasan' olarak adlandırılan, Afganistan, Pakistan bölgesi sorumlusu ve örgütün bölgedeki bir numaralı adamı olarak bilinen Hafez Sayeed, Afganistan'ın Nangarhar kentinde öldürüldü. Afganistan İstihbarat Teşkilatı (NDS) tarafından yapılan yazılı açıklamada, Sayeed'in öldürüldüğü doğrulandı. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.