13'ünde işe başladı 14'ünde milyoner oldu

İngiltere'de 14 yaşındaki Harvey Millington, yenilikçi bir fikirle milyoner oldu.

13'ünde işe başladı 14'ünde milyoner oldu
Harvey Millington, unutkan araç sürücülerinin vergi cezası almamaları için vergilerini ne zaman ödemeleri gerektiğine dair kağıttan fişler hazırlıyor.

İşe başladığı ilk haftada 400 civarında sipariş almaya başlamyan Harvey geçen yıl binlerce hatırlatma fişi sattı ve elde ettiği kârla satın aldığı bir arazi sayesinde 2 milyon sterlinden (yaklaşık 8.2 milyon TL) fazla gelir sağladı.

Genç milyonerin bu fişleri satmak için geçen yıl yani 13 yaşında açtığı bir internet sitesi bulunuyor. Bugüne kadar sattığı fişlerden 100 bin sterlin kazanan çocuk, kazandığı paranın 10 bin sterliniyle işinde kullanılması amacıyla bir araç ve 40 bin sterliniyle yaklaşık 4 dönüm arazi satın almış.

Ancak bu fiyata aldığı araziye bir inşaat şirketi talip olmuş. Çocuğun arazisi işadamını sahibi olduğu arazilerin ortasında olunca, işadamı çocuğa arazisi için 2 milyon sterlin teklif etmiş.

İngiliz Daily Mail gazetesine oğlunun başarısı hakkında röportaj veren baba "Ona hayatta başarılı olmayı öğrettim. Çok pragmatik bir çocuk ve büyük bir iş adamı" diye konuştu.

Babasının iş yaşamında başarılı olacağını küçük yaşta fark ettiği çocuk, bu zamana kadar tanesi 4 sterlinden 20 bin vergi hatırlatma fişi satmış. 
Anahtar Kelimeler:
IngiltereHarvey Millington
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.