Almanya'nın Stuttgart kenti yakınlarında bir apartman dairesinde yaşayan, solunum zorluğu çeken 65 yaşındaki yatalak adam, ritmik bir şekilde duvara vurunca komşuları acil bir durum olduğunu düşünerek yetkililere haber verdi.

GAZ MASKELİ İTFAİYE EKİPLERİ KURTARDI


Söz konusu hasta 5 yıldır yıkanmadığı için biyolojik tehlikelere korunaklı kıyafetlerle gelen görevliler, olaydan habersiz olan komşuların korkmasına neden oldu. Kimyasal bir saldırı olduğundan şüphelenen komşular meraklı gözlerle kurtarma operasyonunu izledi. Evin içerisinde biriken yemek çöpleri kapının açılmasına engel olunca, itfaiye görevlileri ön kapıyı kırarak içeri girmek zorunda kaldı. Kilo sorunu nedeniyle kapıdan geçirilemeyen adam, vinç yardımıyla aşağıya indirilerek ambulansa bindirildi.

KAPIYI KIRARAK İÇERİYE GİRDİLER

Kurtarma operasyonu sonrasında tüm ekipman görevliler tarafından dezenfekte edildi. Operasyonu anlatan görevli, kapıyı kırarak içeride girdiklerinde karşılaştıkları manzaranının ve kokunun 'korkunç' olduğunu ifade etti. Kurtarılan adamın komşusu, Alman basınına yaptığı açıklamada daha önce evin içindeki durumu bilmediklerini, itfaiyeciler tarafından kapının açılmasıyla birlikte kötü koku dalgasının çevreyi sardığını söyledi.