700 Binde Bir İhtimal Onu Buldu! Sıradışı Ölüm

Hindistan’daki bir otobüs şoförü, insanın başına gelme olasılığı '700 binde bir' olan bir olay nedeniyle öldü. Kamaraj adlı şoför, meteor olduğu düşünülen bir cismin düşmesi sonucu hayatını kaybetti.

700 Binde Bir İhtimal Onu Buldu! Sıradışı Ölüm
Hindistan'ın Tamil eyaletinde bulunan Vellore kentindeki bir köye düşen cisim, adı Kamaraj olduğu öğrenilen bir otobüs şoförünün ölümüne yol açtı. Bu olay doğrulandığı takdirde ‘ilk meteor çarpması kaynaklı ölüm’ olarak kayıtlara geçecek.

METEOR OLDUĞU DÜŞÜNÜLÜYOR

Sputnik’in haberine göre yetkililer önce köyün güneyindeki bir okulun yerleşkesinde yaşanan ‘patlamanın’ bomba olduğunu savundu. Ancak adli tıp uzmanları bölgede patlayıcı izine rastlamadı. Olayın yaşandığı yerin yakınlarında meteor parçası olduğu düşünülen bir cisim’ bulundu.

Hindistan Astrofizik Enstitüsü yetkilileri tarafından bölgeden toplanan örnekler incelenmek üzere laboratuvara götürüldü. AFP’ye konuşan bir yetkili incelemenin birkaç gün sürebileceğini belirtti.

Öte yandan eyalet lideri Jayalalitha Jayaram, cismin meteor olduğunu açıkladı. Polisten yapılan açıklamada ise doktorların şoförün vücudundan kaya parçaları çıkardığı belirtildi.

Uzmanlar, bulunan objenin bir roketten ya da uzay aracından düşmüş olma ihtimalinin bulunduğunu da göz önünde bulunduruyorlar.



Sosyal medyada 'cismin' fotoğrafları paylaşıldı.


DAHA ÖNCE METEOR YÜZÜNDEN ÖLEN OLMADI

Gökbilimci Alan Harris, bir kişinin gökten düşen bir cisim yüzünden hayatını kaybetme olasılığının 700 binde bir olduğunu söylemişti. Nitekim araç ve binaların meteor yüzünden zarar gördüğü haberleriyle sıkça karşılaşılıyor ama kayıtlarda şu ana kadar meteorun can aldığı bir vaka bulunmuyor.

Son olarak Rusya’da 2013 yılında Ural Dağlarının eteklerine düşen bir meteorun yarattığı etki nedeniyle bin 200 kişi yaralanmış ve binlerce ev zarar görmüştü.

11 GRAMLIK CİSİM

AFP’nin haberinde düşen cismin ağırlığının 11 gram olduğu ve ince bir kalem pil kadar olduğu; düştüğü yerde 1.5 metre derinliğinde kratere sebep olduğunu yazdı.

Meteor düştüğü sırada yakınlardan geçmekte olan ve sarsıntının etkisiyle 3 metre ileriye savrulan Kamaraj hayatını kaybederken, 3 kişi de yaralandı. Kamaraj’ın ailesi ve yaralılara bu ‘talihsiz kazadan’ dolayı tazminat ödeneceği de belirtildi.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.