ABD Askeri Öldürüldü!

Terör örgütü DAEŞ ile mücadele kapsamında ABD öncülüğünde kurulan koasliyonda görevli bir Amerikan askerinin Erbil yakınlarında DAEŞ tarafından açılan ateş sonucu öldürüldüğü bildirildi.

ABD Askeri Öldürüldü!
ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, ABD öncülüğünde kurulan koalisyonda görevli bir askerin Irak’ın kuzeyinde DAEŞ tarafından açılan ateş sonucu öldürüldüğü bildirildi.

ABD Savunma Bakanı Ash Carter, Erbil yakınlarında hayatını kaybeden askerin Amerikan askeri olduğunu doğruladı. Askerin, Peşmerge’ye danışmanlık görevi nedeniyle Kuzey Irak’ta bulunduğu öğrenildi.

Carter, geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada ABD’nin Irak’a aralarında özel hareket askerlerinin de bulunduğu 217 asker daha göndereceğini duyurmuştu. Geçtiğimiz Ekim ayında da, Başçavuş Joshua Wheeler, DAEŞ tarafından kaçırılan rehineler için yürütülen operasyon sırasında hayatını kaybetmişti.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.