Acil iniş yaptı, çok sayıda ölü var!

TransAsia Havayolları'na ait GE222 sefer sayılı yolcu uçağı Tayvan'ın Penghu adasında düştü.

Acil iniş yaptı, çok sayıda ölü var!
 
Tayvan resmi haber ajansı CNA, yerel saatle 19.15 civarında meydana gelen kazada en az 47 kişinin öldüğünü, ilk etapta 11 kişinin yaralı olarak kurtulduğunu duyurdu.


Bazı yerel medya kuruluşları ise, hastane yetkililerine dayanarak tedavi altındaki yaralı sayısını dört olarak verdi ve ölü sayısının 54’e çıkmış olabileceğini kaydetti.


Fransız-İtalyan ortak yapımı ATR72 tipi uçakta dördü çocuk olmak üzere 54 yolcu ile 4 mürettebat bulunuyordu. 72 yolcu kapasiteli uçak henüz dört ay önce servise girmişti.


Hong Kong merkezli Phoenix TV, kötü hava koşulları nedeniyle Kaohsiung’dan gecikmeli kalkan uçağın Penghu adasına ilk iniş denemesinde başarısız olduğunu, pilotun ikinci deneme talep ettiğini, ancak kısa süre sonra kuleyle bağlantısının kesildiğini bildirdi.


Phoenix, uçağın Xicun köyü yakınlarında yere çakılarak alev aldığını, kaza yerinde en az iki evin de yandığını belirtti.


Tayvan, bugün Matmo tayfununun etkisine girmişti.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.